Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİT SUDAN'DA FETÖ OPERSYONU YAPTI
MİT SUDAN'DA FETÖ OPERSYONU YAPTI
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Sudan'da yakalanarak bu sabah Türkiye'ye getirilen FETÖ/PDY) mensubu iş adamı Memduh Çıkmaz'ın sorgusu başladı.
27 Kasım 2017, 16:00
 
FETÖ'nün "para kasası" olarak anılan iş adamı Memduh Çıkmaz, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Sudan'dan Türkiye'ye getirildi.
 
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün yurt dışında bulunan ve Türkiye'den kaçan mensupları için özel ekip oluşturan MİT, Çıkmaz'ın Sudan'daki yerini iki ay önce saptadı.
 
Memleketi Çorum'da petrol istasyonları ve tuğla fabrikası bulunan Çıkmaz, FETÖ'nün "para kasası" işlevi gören etkin isimlerinden biri olarak biliniyordu.
 
Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Sudan'da yakalanarak bu sabah Türkiye'ye getirilen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mensubu iş adamı Memduh Çıkmaz (54), "Hakim bey, şu anda çok yorgunum, kafam zonkluyor. Daha sonra savunma yapmak istiyorum" dedi. Mahkeme heyeti, terör örgütünün 'para kasası' olarak bilinen sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi.
FETÖ/PDY'nin 'para kasası' olarak bilinen işadamı Memduh Çıkmaz, MİT ile Sudan Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi'nin (NISS) ortak operasyonuyla bir süre önce gizlendiği evinde gözaltına alınarak sorgulandı. MİT'in özel ekibi, Çıkmaz'ı Sudan'daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah saatlerinde Türkiye'ye getirdi. Memduh Çıkmaz, Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan çatı dava kapsamında Çorum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya İstanbul'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.
 
'KAFAM ZONKLUYOR, İDDİALARDAN BİLGİM YOK'
Mahkeme heyetine ilk ifadesini veren Çıkmaz, Çorum'da akaryakıt istasyonu ve tuğla fabrikası sahibi olduğunu ve Sudan'da da bir tuğla fabrikasının ortağı olduğunu söyledi. Mahkeme heyetinin "Terör örgütü yöneticiliği suçundan yargılanıyorsun. Ne diyeceksin?" sorusunu yanıtlayan Memduh Çıkmaz,  2 gündür uyumadığını belirterek, "Hakim bey, şu anda çok yorgunum, kafam zonkluyor. Hakkımdaki iddialardan bilgim yok. Avukatımla birlikte daha sonra savunma yapmak istiyorum" diye konuştu.
 
ÇORUM'A GETİRİLMESİ İÇİN MÜZEKKERE YAZILACAK
Mahkeme heyeti, sanık hakkında kuvvetli suç şüphesi bulunması nedeniyle tutuklama kararı verdi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Memduh Çıkmaz'ın Çorum'a getirilmesi için müzekkere yazılmasına karar verdi.
 
2016'DA SUDAN'A KAÇTI
FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in 'yurt dışına kaçış' talimatının ardından Memduh Çıkmaz, Ocak 2016'da Sudan'a kaçmıştı.
 
ÇORUM (DHA)

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR