Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAÇAN SAVCILAR İÇİN İNTERPOL HAMLESİ
KAÇAN SAVCILAR İÇİN İNTERPOL HAMLESİ
Zekeriya Öz'ün de aralarında yer aldığı 17 Aralık operasyonunun üç savcısı hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Interpol'e yazı gönderilecek.
27 Kasım 2017, 22:05
 
Eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında 17 Aralık soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı gerekçesiyle  kırmızı bülten çıkarılması için mahkeme harekete geçti.
 
Yargıtay 16. Dairesi'nde görülen davada firari sanıklar hakkında kırmızı bülten hazılanması talebiyle Interpol'e yazı yazılması kararı alındı.
 
17 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürüten Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç'e yöneltilen suçlamalar arasında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "suç uydurma" bulunuyor.
Türkiye, Almanya'da olduğu iddia edilen Öz ve Kara için iki kez iade talebinde bulunmuştu. Almanya'nın Freibug kentinde oldukları yönündeki iddiaların araştırılması için Ankara tarafından geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Almanya'ya nota verilmişti. Alman hükümeti Türkiye'nin talebine Öz ve Kara'nın nerede bulunduklarına ilişkin bilgileri olmadığı yanıtını vermişti. Zekeriya Öz ve Celal Kara Ağustos 2015'te Türkiye'den firar etmişti.
Türkiye'nin Ergenekon davası ile tanıdığı eski İstanbul Başsavcı vekili Zekeriya Öz'ün koordine ettiği 2013'teki 17 Aralık operasyonunda dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan ve Rıza Sarraf'ın da yer aldığı 80'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.
17 Aralık dosyası hakkında yaklaşık 11 ay süren bir inceleme sonrası takipsizlik kararı alınmıştı.
© Deutsche Welle

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR