Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATİLLA MİLLİ REZA ZARRAB GAYRİ MİLLİ OLDU
ATİLLA MİLLİ REZA ZARRAB GAYRİ MİLLİ OLDU
Reza Zarrab davasında flaş bir gelişme yaşandı. Reza Zarrab davasının adı artık değişti çünkü Zarrab Duruşmalara katılmayacak,mahkeme başkanı seçilen jüri üyelerine sadece Mehmet Hakan Atilla'nın yargılanacağını belirtti.
27 Kasım 2017, 23:33

 

Reza Zarrab davasında flaş bir gelişme yaşandı. Reza Zarrab davasının adı artık değişti çünkü Zarrab Duruşmalara katılmayacak,mahkeme başkanı seçilen jüri üyelerine sadece Mehmet Hakan Atilla'nın yargılanacağını belirtti.

Zarrab'ın artık ABD ile işbirliği yaptığı ve Türkiye'deki ilişkilerini itirafçı olarak paylaştığı ortaya çıktı.Reza Zarrab için milli diyen AK Parti destekçisi basının ne diyeceği merak ediliyor.  Tek tutuklu olarak yargılanan Halk Bank genel müdür yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD ile anlaşmaya gitmediği görüldü. 

                         image

Bu süreçten sonra Mehmet Hakan Atilla’nın tek başına hakim karşısına çıkacağı belirtildi.

Zarrab davası olarak New York Güney Bölge Federal Mahkemesi’nde başlayan dava süreci, Reza Zarrab’ın savcılık ile anlaştığına ilişkin bilgiler üzerine Mehmet Hakan Atilla davasına dönüştü. Davanın jürili duruşma aşamasında 12 jüri görev yapacak. Jüri seçiminde ise adaylara liste bir dizi isimleri tanıyıp tanımadıkları soruldu ve listedeki isimlerin direk dava ile ilişkilendirlmemesi uyarısı yapıldı..
 
Listede dikkat çeken Türk halkını şok edecek isimler vardı,Zarrab’ın tanık olduğunun kesinleşti
 
Jüri adaylarına tanıyıp tanımadıkları sorulduğu isimler arasında en dikkat çekici isim şüphesiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Oğlu Bilal Erdoğan’ın da hemen üstünde yer alıyor. Liste soyada göre alfabetik sıralandığından ilginç rastlantılar da dikkat çekti. Örneğin Can Dündar ile Erdoğan aynı sayfada yer alıyor.
 
Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan, Ergenekon ve Balyoz kumpas davalarının FETÖ firarisi savcısı Zekeriya Öz, eski İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, eski Borsa İstanbul Başkanı ve yeni TCMB Başkanı Murat Çetinkaya sorulan listede adı olan bazı isimler.Bu listede adı olan isimlerin neden sorulduğu tam anlaşılmadı..
 
image
            Zeynep Erkan New York'ta duruşmanın yapıldığı binanın önünde.
 
HAKİM: TEK SANIK HAKAN ATİLLA
 
Dava hakiminin seçilecek jüriye üyelerine, davada bir tek Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığını ifade ettiğine dikkat çeken Zeynep Erkan, bunun Reza Zarrab’ın artık bu davada sanık olmadığını açıkça gösterdiğini söyledi.
 
Zarrab’ın mahkemeyle anlaştığını belirten Gürcanlı, jüri seçiminde adaylara listede yer alan bazı isimleri tanıyıp tanımadıkları soruldu. Bu isimler arasında Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, eski Bakanları ve Valilerin yer alması dikkat çekti.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR