Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAKAN ATİLLA İÇİN BERAAT TALEBİNE RED
HAKAN ATİLLA İÇİN BERAAT TALEBİNE RED
Hakim Berman, duruşmalar devam ederken ertelediği, “davanın düşürülmesi dilekçesine” ilişkin o kararını bugün açıkladı. Kararında, “mantıklı bir jürinin, Atilla'yı herhangi bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde suçlu bulması için yeterli delil olduğunu” vurgulayan Hakim Berman, davanın düşürülmesi dilekçesini resmen reddetti.
7 Şubat 2018, 20:43
 
 
ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları delme suçundan tutuklu olarak yargılanan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın, avukatları aracılığıyla yaptığı beraat başvurusu, Yargıç Richard Berman tarafından reddedildi. 
 
Yargıç Berman, İran’a uygulanan ambargoyu delme, bankacılık sahtekarlığı, kara para aklama, ABD yasalarını delmek için işbirliği yapıp komplo kurma,  bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlarını birçok kez işlediği gerekçesiyle New York’ta tutuklu olarak yargılanan ve jüri tarafından kendisine yüklenen 6 suçun 5’inden suçlu bulunan Atilla’nın, hakkında ‘beraat kararı verilmesi’ talebini kabul etmedi. Berman, Atilla’nın açık ve adil olarak yargılandığını, mahkemeye sunulan belgeler ile tanık ifadelerinin, Atilla hakkında beraat kararı verilmesini gerektirecek bir durum oluşturmadığını belirtti. 
 
Atilla, avukatları aracılığıyla 15 Aralık tarihinde, davanın ilk sanığı olan ve daha sonra hem başsavcılık hem de FBI ile işbirliğine giderek tanık konumuna geçen İran asıllı işadamı Reza Zarrab’ın işlediği suçlarla bir bağlantısı olmadığı gerekçesiyle kendisine yönelik tüm suçlamaların düşürülmesi için başvurmuştu.
 
ESKİ BAKAN ÇAĞLAYAN VE HALKBANK ESKİ GENEL MÜDÜRÜ ASLAN'A RÜŞVETLER DE KARARA GİRDİ
 
Hakim Berman'ın kararında,  Zarrab'ın ifadelerine dayanarak AKP'li eski Bakan Zafer Çağlayan ve Halkbank Eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'a verdiği rüşvetlere de atıf yaptı. Hakim, Zarrab'ın ifadesine dayanarak, Çağlayan'ın 45 ila 50 milyon Euro, 7 milyon ABD Doları ve 2 milyon 465 bin TL rüşvet verdiğini, Aslan'a bir kerede 2 milyon Euro rüşvet verdiğini de kararına geçirdi. Yargıcın 28 sayfalık kararında, Atilla'nın ise Zarrab'dan rüşvet almadığı da kayıtlara geçirildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR