Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KRİTİK GÖRÜŞMEDEN OLUMLU MESAJLAR
KRİTİK GÖRÜŞMEDEN OLUMLU MESAJLAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Dışışleri Bakanı Tillerson'ı kabulünde, Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.
16 Şubat 2018, 08:00
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşme 3 saat 15 dakika sürdü.
 
Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı.
 
Görüşmede Türkiye’nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a açık bir şekilde iletilmiş olduğu kaydedildi. Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulundu.
 
Tillerson Cuma günü de Türk Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. Görüşme sonrasında bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.
 
İkili ilişkiler, ABD'nin Suriye'de YPG'ye verdiği destek nedeniyle gergin bir dönemden geçiyor. Tillerson Erdoğan ile görüşmesi öncesinde yaptığı bir açıklamada YPG'ye ağır silah vermediklerini, dolayısıyla silahların geri alınmasının söz konusu olmadığını söylemişti. Brüksel'de ABD'li mevkidaşı James Mattis ile görüşen Türkiye Savunma Bakanı Nurettin Canikli de ABD tarafının "YPG'yi PKK'ya karşı savaştırma" teklifinde bulunduğunu açıklamıştı.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, "Tillerson ile Erdoğan ABD-Türkiye ilişkilerini geliştirmek üzere verimli ve açık bir görüşme gerçekleştirdi. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" diye konuştu.
 
Tillerson, geçen yıl 30 Mart'ta Ankara'da, 10 Temmuz'da ise İstanbul'da temaslarda bulunmuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR