Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DA DENİZ YÜCEL SEVİNCİ
ALMANYA'DA DENİZ YÜCEL SEVİNCİ
Alman Die Welt gazetesi, Türkiye'de bir yılı aşkın süredir cezaevinde tutuklu bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gazeteci değil terörist dediği DW muhabiri Deniz Yücel için tahliye kararı verildiğini duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanlığı haberi doğruladı.
16 Şubat 2018, 12:14
 
 
Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel'in durumu damga vurmuştu.
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşmenin ardından Türkiye ve Almanya vatandaşı Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi.
 
Die Welt, muhabirleri Yücel hakkında tahliye kararı çıktığını ama gazetecinin henüz serbest kalmadığını duyurdu. Yücel'in avukatı Veysel Ok da sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı" dedi.
 
Almanya Dışişleri Bakanlığı da gelişmeyi doğruladı
 
Öte yandan DW Türkçe'nin aktardığına göre Alman Dışişleri Bakanlığı da tahliye kararını teyit etti. Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Şu anda medyada dolaşan bu haberi teyit edebileceğim sinyalleri aldım" ifadesini kullandı. Sözcü, "Şimdi tabii önümüzdeki dakika ve saatlerde ne olacağını bekleyip görmek zorundayız" diye ekledi. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de "Bu karar sayesinde Türkiye'den ayrılabileceğine inanıyorum" dedi.
 
image
 
Merkel "Tutuklu gazeteci Deniz Yücel davasının önemini vurguladım" demişdi.
 
Merkel Yıldırım'ın, ne kadar zor olursa olsun ikili ilişkilerde yaşanan sorunları çözmek için her türlü çabayı harcamaya hazır olduklarını ifade etmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, geçen aylarda yaşanan sorunları adım adım çözmeye çalışacaklarını ifade ettmiş,Alman kamuoyunda Deniz Yücel için beklentiler artmıştı.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile yaptığı görüşme öncesi tutuklu gazeteci Deniz Yücel ile ilgili "Ben onun kısa zaman içinde serbest kalacağını umuyorum. Kısa bir sürede gelişme olacağı görüşündeyim” demişti ,beklentisi çok çabuk gerçekleşti.
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR