Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
144 BİN SEÇMEN YER DEĞİŞTİRDİ
144 BİN SEÇMEN YER DEĞİŞTİRDİ
YSK Başkanı Güven, "Güvenlik gerekçesiyle taşınmasına karar verdiğimiz sandıklardaki seçmen sayısı 144 bin" açıklamasını yaptı.
28 Mayıs 2018, 20:30
 
Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven taşınmasına karar verilen sandıklara ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
Güven, "Güvenlik gerekçesiyle taşınmasına karar verdiğimiz sandıklardaki seçmen sayısı 144 bin. Sandıkların taşınma talebi ilk kez gelmiyor, taşıma da ilk kez olmuyor. Güvenlik önemli ama hür iradeyle sandığa gidilmesi de çok önemli" ifadelerini kullandı.
 
Erken seçim kararı öncesi değiştirilen seçim kanununda sandıkların taşınmasına dair yönetmelik uzunca süreden beri tartışılıyor.
 
Muhalefet cephesinde seçimde hile iddiası dillendirilirken özellikle Kürt nüfusun ağırlıkta yaşadığı Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde ciddi usülsüzlüklere kapı aralanacağı konuşuluyor. 
 
Valiliklerin ve il seçim kurullarının talebi doğrultusunda sandık taşıma ve birleştirme kararı alan YSK, taşınan sandık sayısını açıkladı.
 
YSK Başkanı Sadi Güven, "güvenlik gerekçesi” nedeniyle sandıkların taşınmasına karar verildiğini söylerken bu sandıklardaki seçmen sayısının 144 bin olduğunu açıkladı.
 
Güven, sandıkların taşınma talebinin ilk kez gelmediğinden bahsederken “Taşıma da ilk kez olmuyor. Güvenlik önemli ama hür iradeyle sandığa gidilmesi de çok önemli" sözleriyle kararı destekliyor.
 
Kanun değişikliğine atıfta bulunan Güven, "Bu kriterlerden birisi seçim güvenliği açısından gerekli görülmesi. Bunu gerekli görecek olanlar da valiler ve il seçim başkanlarımız. Gelen talepler bu şekilde gerekçesiyle geldi, biz de 19 ili tek tek, sandık sandık değerlendirdik" diyor.
 
Sandıkların taşınması konusunda kamuoyunda, 'Karar verilen tüm illerdeki sandıkların taşınacağı' şeklinde bir yanlış kanı oluşmaması gerektiğini söyleyen Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
Kamuoyu yanlış anlamasın.
 
Valiler ve seçim kurulları, bir ildeki ve ilçedeki tüm sandıkları bize göndermedi. İldeki, ilçedeki, seçim güvenliği açısından tedbir alınmasını, birleştirilmesini, taşınmasını gerekli gördükleri belirli sandıklarla ilgili talepte bulundular. '19 il başvurdu, bu illerdeki tüm sandıklar taşınıyor' diye bir şey kesinlikle yok." 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR