Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURUÇ KANA BULANDI
SURUÇ KANA BULANDI
AK Parti Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekilerin Suruç’ta esnaf ziyareti yaptığı sırada esnaftan gelen tepki üzerine başlayan tartışma ölüm getirdi. Tepki üzerine başlayan tartışma koruma ve ailelerin de katılmasıyla büyük çaplı kavgaya dönüştü
14 Haziran 2018, 22:58
 
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde seçim çalışması yapan AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve beraberindekiler, esnaf ziyaretinde bulundukları sırada bir grup HDP taraftarı esnafla münakaşa yaptı,ve olay kanlı çatışmaya döndü..
 
Mağaza içinde biri bıçaklanınca silahlar ateşlendi.
 
Tartışma sırasında bıçak ve silahların konuşması sonucu olay yerinde 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı hastaneye kaldırıldı ve hastanede bir ölü olduğu öğrenildi..
 
Hastaneye baskın yapan milletvekili yakınları hastanede bir baba oğulu öldürdüğü yönünde iddialar vardı fakat ,hastane içindeki saldırıda HDP li esnafın öldüğü babasının komada olduğu öğrenildi..
 
 Bölgenin yerel medyasından ulaşılan bilgiye göre,olayla beraber 50’yi bulan Yıldız’ın yakınlarının hastaneyi bastığını; etrafa ateş açtığını iddia edildi.
 
Etrafa açılan ateş nedeniyle bölgenin esnaflarından HDP taraftarı olduğu öğrenilen Celal Şenyaşar ve kardeşinin hayatını kaybettiği belirtildi. Yine hastaneye giden baba Esvet Şenyaşar da Yıldız’ın yakınları tarafından hastane içerisinde darbedildi. Öldü denilerek bırakılan Şenyaşar, yoğun bakıma kaldırıldı.
 
image
 
Yaralı iki kişinin can güvenliğinden dolayı Gaziantep ve Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldılar.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hayatını kaybedenlerden birinin Ak Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın kardeşi olduğunu açıkladı.
 
CHP Suruç İlçe Başkanı Servet Gören; Celal Şenyaşar’ın babası Esvet Şenyaşar’ın hastaneye kaldırılan oğlunun yanına gittiği sırada Yıldız’ın yakınlarının saldırısına uğradığını söyledi. Gören, medyanın haberi çarpıtarak verdiğini, Şenyaşar ailesinin sabah işe giden, akşam evine dönen esnaf olduğunu söyledi. Ayrıca, Gören kentin abluka altına alındığını,olayda uzun namlulu silahlar kullanıldığını söyledi.image
 
Sağlık Bakanı: Uçak ambulans gönderildi
 
Bölgede seçim çalışması yürüten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da olayı haber alır almaz Suruç'a gittiği, ilçeye çok sayıda takviye polis ve sağlık ekibi sevk edildiği belirtildi.
 
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise Samsun'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar var. İlk müdahale yapıldı, gerekli müdahaleler yapılıyor. Bölgede uçak ambulansa ihtiyaç vardı, gönderdik. Bilgiler geldikçe paylaşacağız" dedi.
 
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
 
Şanlıurfa Valiliği, Suruç'ta 3 kişinin yaşamını yitirdiği kavgaya ilişkin bir açıklama yaptı.
 
Açıklamada 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin de yaralandığını belirtildi. Olay yeri ve hastane çevresinde güvenlik önlemlerinin alındığı belirtilen Valilik açıklaması şöyle:
 
"14.06.2018 günü saat 15.56 sıralarında ilimiz Ak Parti Milletvekili sayın İbrahim Halil Yıldız, yanındaki grup ile birlikte Suruç ilçe merkezinde gerçekleştirdiği esnaf ziyareti sonrasında iki grup arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde çıkan olayda, biri Sayın Milletvekilinin yakını olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetmiş 9 kişi de yaralanmıştır. İkisinin durumu ağır olan yaralılardan beşi Sayın Vekilin yakınlarından oluşmaktadır. Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi ve Şanlıurfa’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmış olup, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 
BBC Türkçe'ye konuşan, Suruç'ta yaşayan ve adını vermek istemeyen bir kaynak, kavga sonucu 5 kişinin de ağır yaralandığını söyledi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR