Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTANBUL'DA ŞARBON ALARMI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/32750/istanbulda-sarbon-alarmi

 

İSTANBUL'DA ŞARBON ALARMI
İSTANBUL'DA ŞARBON ALARMI
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişinin başvurduğu bildirildi. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den açıklama geldi. Pakdemirli, "22 kişi hastaneye başvuruda bulundu. Bu vatandaşların tedavileri sürüyor.
1 Eylül 2018, 21:37
 
Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne şarbon hastalığı şüphesiyle çok sayıda kişi başvurdu. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 9 kişinin yedikleri etin renk değiştirmesi sonucunda şüphelenerek hastaneye başvurdukları belirtildi.
 
BAKANDAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
 
Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den açıklama geldi. Pakdemirli, “22 kişi şarbon şüphesiyle başvuru yaptı, 14’ü taburcu oldu, 4 kişi de tedavi altında. Bu vatandaşların tedavileri sürüyor. Hayvanın alındığı işletme karantinaya alındı. İşletmenin 10 kilometre etrafında bulunan 3500 hayvan aşılanacak. Aşı çok hızlı etki gösterdiği için bölgede başka şarbon vakası görmeyi beklemiyoruz. Şarbon vakaları zaman zaman görülüyor. 2018’de 5 ülkede bu vaka görüldü, görülmeye de devam edecek. Şu an için her şey yolunda vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla et yiyebilirler” ifadelerini kullandı.
 
image
 
İnsandan insana bulaşmayan Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığının belirtileri nelerdir? Şarbon nasıl tedavi edilir? Ot yiyen hayvanlar ile temasta bulunulması durumunda ortaya çıkabilen ve ölümle sonuçlanabilen çok tehlikeli bir hastalıktır.  Bu haberimiz merak ettiklerinizi karşılayacaktır…
 
ŞARBON HASTALIĞI TEDAVİSİ
 
Şarbon hastalığı erken dönemde teşhis edilirse tedavi ile iyileşme şansı vardır. Yöntem ise antibiyotik tedavisidir. Akciğer şarbonu olan hastalarda yüksek dozlarda antibiyotik verilir. Antibiyotik tedavi süresi de yapılan testler sonucu bakterinin hala vücutta olup olmadığına bağlıdır. Deri şarbonu olan hastalarda ise, yaraların olduğu deri bölgesine pansuman yapılır. Cerrahi operasyona gerek yoktur. Ayrıca şarbon insandan insana bulaşmadığından hastanın yakınlarına herhangi bir tedavi uygulanmasına gerek yoktur.