Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ESAD SOÇİ ANLAŞMASINDAN MEMNUN
ESAD SOÇİ ANLAŞMASINDAN MEMNUN
İdlib'de silahsız bölge kurulması anlaşması çıkması ve olası operasyonun rafa kalkmasının ardından Suriye hükümetinden ilk tepki geldi.Suriye Dışişleri: İdlib anlaşmasını memnuniyetle karşılıyoruz, tüm ülkeyi kurtaracağız
18 Eylül 2018, 11:54
 
Soçi'deki Putin-Erdoğan zirvesinden İdlib'de silahsız bölge kurulması anlaşması çıkması ve olası operasyonun rafa kalkmasının ardından Suriye hükümetinden ilk tepki geldi.
 
Suriye devlet ajansı ve televizyonuna konuşan Suriye Dışişleri Bakanlığından bir kaynak, dün Soçi'deki zirvede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında varılan İdlib'de silahsız bölge mutabakatını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
 
Ancak Esad yönetiminin Suriye'nin tamamında yeniden kontrolü sağlama hedefine uygun konuşan Dışişleri yetkilisi, ''Suriye toprağının son karışı kurtarılana dek terörle savaşımızı devam ettireceğiz'' dedi. 
 
'İSTER OPERASYONLA İSTER UZLAŞMAYLA'
 
İdlib anlaşması için ''Suriye ile Rusya arasındaki yoğun görüşmelerin sonucu'' ifadesini kullanan yetkili, şunları söyledi:
 
''Hükümet, Suriye toprağının son karışı ister askeri operasyonlarla isterse yerel uzlaşmalarla kurtarılana dek teröre karşı savaşını kararlılıkla sürdüreceğini teyit eder.''

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR