Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRKİYE İSTİYOR ALMANYA VERMİYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/32841/turkiye-istiyor-almanya-vermiyor

 

TÜRKİYE İSTİYOR ALMANYA VERMİYOR
TÜRKİYE İSTİYOR ALMANYA VERMİYOR
Türkiye 2016 yılındaki darbe girişiminden bu yana Interpol aracılığıyla Almanya'ya 848 arama ya da yakalama talebinde bulundu.
19 Eylül 2018, 09:37
 
Alman Adalet Bakanlığı Sol Parti'nin soru önergesine verdiği yanıtta, Türkiye'de 2016 yılındaki darbe girişiminden bu yana Alman Emniyet Teşkilatı'na yapılan arama ve yakalama başvuruları hakkında bilgi verdi.
 
‘848 KEZ ARAMA YA DA YAKALAMA BAŞVURUSU YAPILDI'
 
DW Türkçe'nin haberine göre, Adalet Bakanlığı'nın verdiği yanıtta, Türkiye'nin darbe girişiminden bu yana Alman Emniyet Teşkilatı'na 848 kez Interpol aracılığıyla arama ya da yakalama başvurusu yaptığı belirtildi. Türkiye'nin Interpol aracılığıyla Almanya'ya yaptığı başvuruların 791'inde tutuklama talep edildiği, 57 vakada ise sadece ilgili kişinin ikamet adresinin tespit edilmesi başvurusunda bulunulduğu kaydedildi. Alman Adalet Bakanlığı Almanya'nın Türkiye'nin taleplerini ne ölçüde yerine getirdiği konusunda ise bilgi vermedi.
 
‘ALMAN ADALET BAKANLIĞI BİLGİ VERMEDİ'
 
Interpol, Akdeniz limanlarında terörle mücadeleye yardım etmek için harekete geçti
Adalet Bakanlığı soru önergesine yanıtında, "Federal hükümet bu konuda istatistik paylaşmamaktadır" ifadesine yer verdi. Bakanlık soru önergesindeki, "Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarının kaç vakada ilgili kişilerin siyasi görüşleri nedeniyle baskıya maruz kaldığı ve bu yolla Interpol'ün kötüye kullanıldığını tespit ettikleri" yönündeki soruyu da yanıtsız bıraktı.