Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANKARA'DA CUMHURİYET COŞKUSU
ANKARA'DA CUMHURİYET COŞKUSU
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahının yanı başında Cumhuriyetin 95. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı.
29 Ekim 2018, 22:19

Çankaya’da Cumhuriyetin 95. yılı Anıtpark'ta coşkuyla kutlandı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikler binlerce Cumhuriyet sevdalısının katıldığı meşaleli yürüyüşünün ardından Nilüfer konseriyle taçlandı.

ankara_aa1_6523454
 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahının yanı başında Cumhuriyetin 95. yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Milli Kütüphane'nin önünden başlayan meşaleli yürüyüş Türk bayraklarıyla donatılan Anıtpark'ta Türk müziğinin sevilen sesi, ünlü sanatçı Nilüfer'in sahne almasıyla devam etti.

Meşaleler, Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyen gruba Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen önderlik etti. Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Taşdelen, alana gelenleri, “Hizmet etmekten onur duyduğum Mustafa Kemal'in askerleri hepiniz hoş geldiniz” diye selamladı.

FOTO:AA
 

Cumhuriyet'in Ankara'da kurulduğunu hatırlatan Taşdelen, “Mustafa Kemal'in 28 Ekim akşamı ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz' dediği yer Çankaya'dır. İstedikleri kadar Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunu İstanbul'da düzenlesinler. Türkiye'nin kalbinden ne Cumhuriyeti ne de Ankara'yı silemezler” dedi.

FOTO:AA
 

Cumhuriyetin fazilet olduğunu vurgulayan Taşdelen, aklın, bilimin ışığında Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin kula kulluğu sildiğini, eşit yurttaşlığı getirdiğini ve egemenliği bir kişiden alıp halka verdiğini belirtti. Taşdelen, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm bu yaptıklarından dolayı ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen kalplerden silinmediğini söyledi.

“ONLAR SİLER BİZ YAZARIZ”

ANDIMIZ YILLAR SONRA İLK KEZ ÇANKAYA'DA OKUNDUTaşdelen, birilerinin ısrarla Atatürk'ün adını her yerden silme çabası içerisinde olduğunu ileri sürerek, “Statlardan, meydanlardan, onun adını silmek gibi sonuçsuz bir çaba içindeler ancak milyonların kalbinden silemezler. Onlar silse de biz yazmaya devam ederiz. En büyük parkımız Ahlatlıbel'in adını Atatürk Parkı yapmak bizim için onurdur” dedi.

Taşdelen, Türkiye gündeminde tartışma konusu olan Andımız'ı alanda bulunan binlerce kişiyle hep bir ağızdan okudu. Çankaya'nın Atatürk'ün yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağını belirten Taşdelen, “Bizler Anadolu toprağından Nazımlardan, Uğur Mumculardan, Mustafa Kemallerden geliyoruz. Mustafa Kemallerden gelenler asla yılmazlar” dedi.

Unutulmaz şarkılarıyla alana gelenlere güzel bir akşam yaşatan Nilüfer, duygularını, “Anıtkabir'in yanı başında, Atatürk'ün huzurunda şarkı söylüyor olmak benim için büyük bir onurdur, şereftir. Bizleri böyle anlamlı bir günde bir araya getiren Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e çok teşekkür ediyorum” sözleriyle ifade etti. Nilüfer konserini binlerce Çankayalının eşlik ettiği 10. Yıl Marşı ile tamamladı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR