Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MUNZUR HES PROJESİ YARGIYA TAKILDI
MUNZUR HES PROJESİ YARGIYA TAKILDI
Ankara 3. İdare Mahkemesi, Bakanlığın Munzur Vadisi Milli Parkı'ndaki HES projelerine izin veren 'üstün kamu yararı' kararını iptal etti. Davayı açan Avukat Barış Yıldırım, 'mahkeme kararının emsal olduğunu' belirtti.
17 Aralık 2018, 19:12
 
 
Ankara 3. İdare Mahkemesi, Tunceli'deki Munzur Vadisi Milli Parkı üzerinde yapımı planlanan 4 baraj ve 5 hidroelektrik santrali (HES) projesini iptal etti.
 
Mahkeme kararına ilişkin sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileriyle Munzur Vasi Milli Parkı'nda basın açıklaması yapan avukat Barış Yıldırım, "Ankara 3. İdare Mahkemesi, Munzur Millî Parkı'nda planlanan tüm baraj ve HES projeleri ile 2003 yılında işletmeye alınan Mercan HES projesini iptal etti" dedi.
 
image
 
Uzun zamandır hukuk mücadelesi verdiklerini belirten Yıldırım, "Karar, bin 900'ü aşkın çeşidine, yaban hayatı ekolojisine sahip olmuş ve dünya kültürel miras listesinde yer alması gereken Munzur'umuza hayırlı olsun. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa üstün kamu yararı kararı bir mahkeme tarafından iptal edilmiştir. Bu karar ile Mercan HES'in faaliyetleri durdurulmalıdır" diye konuştu.
 
Yıldırım, kararın doğal yaşam alanına olumlu yönde etki yapacağını dile getirerek "İnşa edilmesi planlanan baraj ve HES projelerinin yapılması hususunda kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk bulunduğuna ilişkin dava konusu hukuki isabet olarak görülmemiştir. Karar ile bütün bu projeler hükümsüz ve hukuka aykırı bir hale gelmiştir. Bu karar ile vadideki bitki ve yaban hayatı rahat bir şekilde varlıklarını sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR