Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADINLAR MEYDANLARA CADDELERE AKTI
KADINLAR MEYDANLARA CADDELERE AKTI
Kadınların 2003 yılından beri her sene düzenlediği “Feminist Gece Yürüyüşü” yapılmasına izin verilmedi.Taksim Meydanı'ndan arama yapılarak Fransız Konsolosluğu'nun önüne alınan kadınların Tünel'e yürüyüşünü engellemek için 200 metre ileriye barikat kuruldu. Kadınlar Fransız Konsolosluğu'nun önünde "Korkmuyoruz, susmuyoruz itaat etmiyoruz", "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları attı
8 Mart 2019, 22:06
 
 
Çevik kuvvet ekipleri de Gezi Parkı’nda bekletildi. Özel harekat polislerinin de bazı binaların çatılarında bekletildiği görüldü. Bu arada emniyet yetkilileri, İstiklal Caddesi’nde bu akşam herhangi bir etkinliğe müsaade edilmeyeceği ve etkinlik yapmak isteyenlerin İstiklal Caddesi’nin bir alt sokağına yönlendirileceğini bildirdi.
 
image
 
Caddeye girmeye çalışan ambulansa yol veren kadınlar, açılan yoldan yürümek istedi. Polis buna izin vermeyerek grubun önünü kesti.Daha sonra slogan atan kadınlar, polisin müdahale için hazırlandığını fark edince yürüyüşe geçti. Polis, grubun önünü keserek gaz mermisiyle müdahalede bulundu.
 
image
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle kadınlar, Taksim'de bir araya geldi. İstiklal Caddesi üzerinde düzenlenen yürüyüşe polis biber gazıyla müdahalede bulundu.
 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde saat 19.30 için yürüyüş çağrısı yapıldı. Çağrı üzerine polis Taksim’de geniş güvenlik önlemleri aldı.
 
image
 
Tüm dünyada coşkuyla kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstanbul‘da keyfi olarak yasaklandı. Taksim’de her 8 Mart günü geleneksel olarak yapılan Feminist Gece Yürüyüşü için toplanan binlerce kadına polis yer yer sert müdahaelerde bulundu.
 
Yürüyüşe saatler kala Fransız Konsolosluğu’ndan itibaren İstiklal Caddesi’ni bariyerler ve TOMA’larla kapatan polis, yurttaşların girişine izin vermedi. Bu keyfi engelle karşı çıkan yurttaşlara “şüpheli paket var” denilerek ablukaya kılıf uydurdu.
 
image
 
Bütün engellere rağmen Fransız Konsolosluğu önüne akın eden binlerce kadın, polis ablukasını aşmak için saatlerce direndi. '' Feminist isyan” yazılı pankart açan kadınlar, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Kadınları değil cinayeti engelle”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop inadına isyan inadına özgürlük” sloganları attı.
 
image
 
Sloganlar eşliğinde ablukaya aşarak yürümeye çalışan kadınlara polis job,gaz,plastik mermi ile müdahale etti. 
 
Polis kalkanlarla da grubu alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Grup Sıraselviler Caddesi’ne doğru doğru dağıldı.Polisin, Taksim Meydanı’nda aldığı güvenlik önlemleri devam ederken, sık sık grupların Sıraselviler Caddesi yönüne dağılmaları için anonslar yaptı
 
image
 
“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları eşliğinde karşılık veren kadınlar ile polis arasında uzun süreli bir itiş kakış yaşandı.
 
Çok sayıda kadın ezilme tehlikesi geçirdi. Kitlenin üzerine peş peşe içinde biber gazı olan plastik mermiler sıkan polis, kadınları darp ederek Siraselvilere sürdü.
 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR