Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI BALKONDAN SESLENDİ
CUMHURBAŞKANI BALKONDAN SESLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafi etmenin çalışmalarına başlıyoruz." dedi.
31 Mart 2019, 22:26
 
Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:
 
“Siyasi hayatımız boyunca davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli iradenin dışında bir güç tanımadık. 1994’teki İstanbul’daki büyükşehir belediye başkanlığımızdan beri girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu. AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinden bu güne kadar girdiğimiz tüm milletvekili, cumhurbaşkanlığı, mahalli idare seçimleri ve halk oylamalarından bizi birinci olarak çıkartan milletimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Milletimiz bugün bizi 15’inci defa sandıkta birinci yaptı. AK Parti olarak tek başımıza veya Cumhur İttifakı ile seçime girdiğimiz yerlerde 16 Büyükşehir, 24 İl, 538 İlçe ve beldeler dahil olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkemizdeki belediyelerin %56’sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendilerini darı ambarında sanıyor. 4.5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı? AK Parti iktidar mı? Cumhur İttifakı olarak parlamentoda mıyız? Şimdiye kadar nasıl geldiysek aynı şekilde devam edecek. Cumhur İttifakı’nın oy oranı 24 Nisan seçimlerine yakındır. Bizi sandıkta birinci yapan milletime bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli’ye ve bu partiye gönül vermiş tüm kardeşlerime Cumhur İttifakı’na sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.
 
Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarıma, özellikle de Kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu bölgemizin seçim sonuçları, Kürt kardeşlerimizin iradelerini pazarlık masalarına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir. Büyükşehirlerimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde teveccühleriniz ile göreve gelen tüm arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Mahalle ve köylerimizde seçilen muhtarlarımızı da ayrıca tebrik ediyorum.
 
Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerdeki tek nedeninin milletimize kendimizi yeterince anlatamamış, gönüllere yeterli girememiş olduğunu düşünüyorum. Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Yarın sabahtan itibaren eksiklerimizi tespit ve telafinin çalışmasına başlıyoruz. Şu anda YSK neticeleri açıklayacak. İtirazlarımız varsa nerede olursa olsun, netice alır ya da almayız itirazlarımızı yapacağız. Her olanda hayır vardır. Ankara’da ilçelerin çoğu AK Parti’de, Cumhur İttifakı’nda. İstanbul’da mevcut ilçe sayısından daha fazlası Cumhur İttifakı’nda veya başa baş. Halkımız büyükşehir belediye başkanı olarak verse bile ilçeleri yine AK Parti’ye vermiş. Bunun üzerine düşünüp çalışacağız.
 
Sakın ha küsmek, kırılmak, işte biz bu neticeyi beklemiyorduk... Böyle bir şey yok. %52 oy almış bir partimiz var"

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR