Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ANITKABİR ZİYARETİNE TEPKİ
ANITKABİR ZİYARETİNE TEPKİ
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve dua eden İmamoğlu, Anıtkabir özel defterine de ‘'Ekrem İmamoğlu-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'' diye yazıp imzaladı.
2 Nisan 2019, 21:44
 
YSK’ya göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, ilk ziyaretini ulu önder Atatürk'ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e yaptı. İmamoğlu'nu Anıtkabir'de binlerce yoğun sevgi gösterileri ve ‘'Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' sloganı ile karşıladı.
 
Eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan ve dua eden İmamoğlu, Anıtkabir özel defterine de ‘'Ekrem İmamoğlu-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'' diye yazıp imzaladı. Anıtkabir’deki yoğun kalabalık nedeniyle mozoleye ulaşmakta güçlük çeken İmamoğlu, Anıtkabir özel defterini imzalarken vatandaşlar da tezahüratlar ile sevgi gösterisinde bulundu. İmamoğlu ile birlikte Anıtkabir’e akın eden çok sayıda vatandaş izdihama da neden oldu.
 
İmamoğlu Anıtkabir'den ayrılırken tezahüratların sürmesi üzerine ‘'Sevgili vatandaşlarım Atatürk'ün manevi huzurundayız, Atamız için dua edelim. Hepinizi CHP Genel Merkezine bekliyorum'' dedi ve kalabalık nedeniyle arka kapıdan çıkarıldı.
 
image
 
Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve saygı duruşunun ardından dua etti.
 
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), YSK'nın resmi olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun Anıtkabir'i ziyaretiyle ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada, katılım sağlayanlar tarafından tören usul ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edildiği, konuya ilişkin ilgili personele uyarıda bulunulduğu bildirildi.
 
Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Ekrem İmamoğlu, imzasını ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ şeklinde attı.
 
İşte İmamoğlu’nun yazdıkları;
 
“Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,
Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız Kuvâ-yi Milliye ruhunun 100. Yılının içerisinde, aynı ruhla 21. Yüzyılda fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul'a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak milli unsurlarınızdan asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum.
 
SAYGILARIMLA EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.
 
EKREM İMAMOĞLU
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIimage
 
MSB'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
"Anıtkabir’de düzenlenen bütün törenler “Anıtkabir Hizmetleri Yönergesine” uygun olarak icra edilmektedir. Bugün Anıtkabir’de icra edilen törende, törene katılım sağlayanlar tarafından tören usül ve esaslarına uygun olmayan şekilde hareket edilmiştir. Konuya ilişkin ilgili personel ikaz edilmiştir."
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR