Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HAK ETTİKLERİ DERSİ VERECEĞİZ
HAK ETTİKLERİ DERSİ VERECEĞİZ
Ekrem imamoğlu ”Bu gece Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu ve İstanbul Adayı Necdet Gökçınar'ın da katıldığı SP İstanbul İl Başkanlığı iftarında orucumuzu açtık. Ramazan ayının ve tutulan oruçların herkesin yüreğine merhameti ve sözlerine güzelliği getirmesini dilerim”
25 Mayıs 2019, 22:58

 

İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi'nin Şişli'deki iftarında orucunu açtıktan sonra Üsküdar'a geçerek, Hakkı Savunanlar Platformu'nun düzenlediği iftara katılmış olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu.

image

İmamoğlu, iftara katılan davetlilere yaptığı konuşmada, ''Bu süreçte aykırı düşünen vatandaşlarımız rakibimiz değil. Bu düşünceyle hareket etmeliyiz'' 

“Ramazan ayı, aydınlanma ayıdır. Aydınlanmak için elbette sağlıklı bilgilerle buluşmak, tanışmak, sohbet etmek, bütün bunların var olduğu bir toplum olmak benim duam. Bizi, bu düşündüğümüz mecradan uzaklaştırmaya çalışan bazı diller, üsluplar hepimizi üzmekte. Ama toplumun derin bir vicdanı var, bunu yaşıyorum. Şükürler olsun ki, 82 milyon insanımızın bu topraklarda birbiriyle derinden bağları var. Gerçekten tahmin edemeyeceğimiz köklerden bağlılığı var. Kim nasıl bir kötülük yaparsa yapsın, kötü dil kullanırsa kullansın, arka planında bu süreci tamir etmeye çalışan büyükleri, alimleri var, herkes var. Bu toplumun geleceğine dair umutsuzluk asla var olmamalı. Bu günleri kendi şahsım adına bir ders olarak görüyorum. Bazı yanlışlar yapmışız ki bugün bunları yaşıyoruz. Buradan gerekli dersi aldıktan sonra, düzgün bir yol yürüdüğümüzde ülkemizin ve milletimizin çok daha iyi bir gelecekte buluşması kaçınılmaz. Bunu başarmalı ve bu yönde hepimizin çalışması lazım.”
 
image
 
”SİYASET ÜSTÜ BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”
 
“Siyaset üstü bir dönem yaşıyoruz. Ramazan ayına denk geldi. Tüm dikkatimizle bu ayın maneviyatına aykırı düşmemek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunu tam tersini yapanlar da var ama toplum bunu ayırıyor. Hiç kuşkunuz olmasın. İyi dili, kötü dili ayırıyor. Ben, buraya Saadet Partisi’nin iftarından geldim. Sayın Genel Başkanı ile otururken 14 yaşında İmam Hatip’te okuyan bir kızımız geldi. Ağlıyor. ”Kızım niye ağlıyorsun” dedim. ”Adalet gelecek mi” diyor. Bunun bana hissettirdiğini tarif edemem. ”Kızım tabii gelecek adalet. Nasıl gelmez” dedim. Bir iki defa sarıldık. Morali düzeldi. Fotoğraf çekildik. Baktım sonra yine ağlıyor. 14 yaşındaki kızımıza bunu yaşatanlara, hep birlikte demokratik yollarla hak ettiği dersi vermek zorundayız.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR