Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AĞRI'DAN TRAKYA'YA MÜLTECİ SEVKİYATI !
AĞRI'DAN TRAKYA'YA MÜLTECİ SEVKİYATI !
Iğdır'daki toplanan mültecilerin ülkeleri yerine Türkiye'nin en batısına doğru yollanmaları büyük şaşkınlık uyandırdı .18 otobüs dolusu mülteci Kırklareli'ne ulaştı ve Trakya öfke halinde.
13 Haziran 2019, 14:11
 
 
"18 OTOBÜS MÜLTECİ KIRKLARELİ'NE GETİRİLDİ!"
 
Mültecilerin ülkelerine iadesi için kurulan Iğdır’da ki geri gönderme merkezinde önceki gece büyük olaylar çıktığı iddia edildi.. Güvenlik güçlerinin olaylara müdahale ederek çıkan kargaşayı kontrol altına almasının ardından, mültecilerin otobüsler ile Kırklareli'ne gönderilmesi kararlaştırıldığı haberi Trakya'da bomba etkisi yaptı..
 
Bölgenin güçlü yerel gazetelerinden Trakya Haberci'den İrfan Uçar'ın haberinde  mültecilerin Türkiye’nin doğu ucundaki Iğdır’dan batı ucundaki Kırklareli’ne götürüldüğünü belirterek, “14 otobüs 1700 kilometrelik yolu 19-20 saatte alacak. Otobüslere polis de eşlik ediyor” diye yazdı.
 
Iğdır'daki merkezin kamp yeri olmadığını belirten Iğdır Valisi Enver Ünlü, "Burası kamp merkezi değil. Biz bu insanları zaten ülkelerine geri gönderecektik. Ama araya bayram girince beklemek zorunda kaldık. Çünkü bayram sebebiyle konsolosluklar da tatil oldu. Bayram sonrası göçmenleri ülkelerine ya da kamp merkezlerine gönderiyoruz" dedi.
 
Haberde Kırklareli'ne gönderilen mültecilerin Afganistan, Suriye ve Irak uyruklu vatandaşlar olduğu söyleniyor. Aynı toplama kampında 170 tüberküloz ile 400 verem vakasına rastlandığı ileri sürülüyor.
 
image
 
IĞDIR VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA
 
2019/9 Nolu Basın Açıklamamızda belirtilen bulaşıcı hastalık iddialarının ayaklanma hareketi ile ilgisi bulunmamakla beraber, bu hususla ilgili tüm personellerimiz ile 861 göçmenin sağlık taraması yapılmış, iki göçmende tüberküloz olduğu tespit edilmiştir. Ayrı bölümde tutulan ve bulaşıcı hastalık şüphesi bulunan 45 kişinin tanıları kesinleşinceye kadar gerekli tetkik ve gözetim işlemleri devam etmektedir.
image
 
OTOBÜS FİRMASI YETKİLİLERİYLE GÖRÜŞTÜK
 
İrfan Uçar '' Söz konusu mültecileri Iğdır'dan Kırklareli'ne taşıyan otobüs firması Serhat Iğdır Turizm yetkilileri ile bir görüşme gerçekleştirdik. 18 otobüsün Iğdır'dan Kırklareli/Pehlivanköy'e mültecileri taşıdığı bilgisini teyit ettirdik. Firma yetkilileri bulaşıcı hastalık konusunda kamuoyunda dolaşan bilgilerin ise asılsız olduğunu beyan ettiler  '' diye yazdı..
 
KIRKLARELİ VALİLİĞİ "HASTALIKLI MÜLTECİ YOK"
 
Kırklareli Valiliği'nin konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise "Iğdır Geçici Geri Gönderme Merkezinden, Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün talimatı ile Ülkemizde yer alan Geri Gönderme Merkezleri arasında kapasite ve güvenlik bakımından en üst seviyede olan ve aynı zamanda modern ve standartlara en uygun yer olması sebebiyle, İlimizde bulunan Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi’ne sevk edilen mültecilerin tüm iş ve işlemleri Valiliğimizin koordinasyonunda İl Göç İdaresi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilmiş olup, yapılan sağlık taramalarında hiçbir bulaşıcı hastalığa rastlanılmamıştır.
 
Ayrıca Sağlık Bakanlığı ilgili Daire Başkanlığı Uzmanlarınca da, Iğdır İlinde gerekli tetkikler ayrıntılı bir şekilde yapılmış olup İlimize gönderilen mültecilerde herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanılmamıştır.
 
Iğdır Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nce’de yapılan basın açıklaması'nda konu olan 2 tüberkiloz hastası ileayrı bölümde tutulan ve bulaşıcı hastalık şüphesi bulunan 45  kişi  Pehlivanköy Geri Gönderme merkezii'ne sevki yapılmamıştır ''  ifadeleri kullanıldı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR