Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KADIN CİNAYETİ VE ŞİDDET OLAYLARI PATLADI
KADIN CİNAYETİ VE ŞİDDET OLAYLARI PATLADI
2019 yılının ilk 6 ayında; 83’ü tabanca, 49’u tüfekle, 68’i elektrikli testere dahil kesici aletlerle olmak üzere toplam 272 kadın cinayeti işlendi.
5 Temmuz 2019, 22:40
 
 
2019 yılının ilk 6 ayında; 83’ü tabanca, 49’u tüfekle, 68’i elektrikli testere dahil
kesici aletlerle olmak üzere toplam 272 kadın cinayeti işlendi. 
 
2019’un ilk 6 ayında 81 ilden 61’inde kadın cinayeti yaşandı. Kadın cinayetlerinin en çok yaşandığı il, 49 olayla İstanbul. 
 
image
 
18 kadın cinayetiyle Adana ikinci, 16 cinayetle İzmir üçüncü sırada. Dördüncü sırada, 11 olayla Bursa, beşinci sırada 9 olayla Konya gelirken, 8’er olayla Kocaeli ve Diyarbakır altıncı sırayı paylaşıyor. Antalya, Aydın, Mersin ve Samsun 7’şer olayla yedinci sırada. 6 olayın yaşandığı Ankara sekizinci, 5’er olayın yaşandığı Batman, Malatya, Manisa, Osmaniye, Tekirdağ ve Urfa dokuzuncu, 4’er olayın yaşandığı Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Trabzon ise onuncu sırayı paylaşıyor.
 
image
 
Türkiye genelinde 61 ilde yaşanan bu kadın cinayetlerinde 222 kadın ve aile bireyi, kadının en yakınındaki erkekler tarafından öldürüldü. 128 kadın ve aile bireyi de yaralandı. En çok kadın cinayeti 51 olayla Ocak ayında yaşanırken, onu 50 olayla Mayıs, 49 olayla Haziran izledi.
 
Umut Vakfı’nın hazırladığı Kadın Cinayetleri istatistiklerine göre, son 4 yılda meydana gelen bin 338’i silahlı, bin 760 kadın cinayetinde, sadece ölü ve yaralı mağdurlar olarak kayıtlara geçenlerin ve basına yansıyanların sayısı ise toplam 2 bin 195! Bin 559 ölü, 636 yaralı…
 
Yaşananlara dair verilen mesaj ise oldukça net…
 
“Çocukluk çağından itibaren cinsiyet eşitlikçi politikalarla kız ve erkek çocuklarının yetiştirilmesi, eğitim sisteminin bunu kapsayacak şekilde düzenlenmesi gerekmez mi? Sadece kadınların iyi eş ve anne olması değil, erkeklerin eğitiminin de önemli olduğu ortada artık ve erkeklerin eğitimi kadın cinayetlerini azaltacaktır.” 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR