Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLLETİN MALININ ÜSTÜNDEN KALKMIYORLAR
MİLLETİN MALININ ÜSTÜNDEN KALKMIYORLAR
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Belediye şirketlerinden istifa etmeyen yöneticilere seslendi. " ‘Biz istifa ettik’ diyen genel sekreter ve yardımcıları 10 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli iştiraklerinin yönetim kurulu başkanı. Bu nasıl istifa? 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar." dedi.
12 Temmuz 2019, 14:41
 
Bugün Anıtkabir’i ziyaret ettiklerini belirten İmamoğlu, “Çok gururluyum. Çok rastlanır bir durum değil. İki mazbata, iki seçim. Bazılarına göre, ‘İki mazbata eşittir 10 yıl’ diyenler bile var. İşin esprisi bir yana, bunları yaşamak istemezdik. Her şeye rağmen Türkiye, büyük bir mesaj vermiştir. Hakimiyetin kayıtsız, şartsız millete ait olduğunu 23 Haziran’da tescillemiştir” dedi.
 
‘CUMHURBAŞKANI’NA GÖRÜŞME TALEBİMİZİ İLETTİK’
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görüşme talebini resmi olarak iletip, iletmediği sorulan İmamoğlu, “İlk gece bu diyaloğu kurmak istediğimi beyan ettim. 6 Temmuz’da kendilerine, makamlarına talebimizi yeniledik. 2 gün sonra da yazılı talep gönderdik. Bugün de Ankara’da olacağımızı bilgi olarak yazdık. Müsait oldukları zaman diliminde konuşup, İstanbul’un brifingini kendilerine sunacağız” diye konuştu.
 
‘HAKLARI OLMAYAN MAAŞLAR ALIYORLAR’
 
Başkan İmamoğlu, belediye iştiraklerine yönetici atamalarıyla ilgili soru üzerine, bir an önce görevlerine tam motivasyonla eksiksiz başlama çabası içinde olduklarını söyledi. “İstanbul’da bütçenin 3’te 2’si neredeyse şirketlerimizde” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:  “Şirketlerle ilgili şu anda anlaşılmaz bir direnç yaşanıyor. ‘Biz istifa ettik’ diyen genel sekreter ve yardımcıları 10 kişi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli iştiraklerinin yönetim kurulu başkanı. Bu nasıl istifa? Bu millet bizden hesap soracak. ’23 Haziran seni seçtim, benim malımı korudun mu?’ diyecek. Ama biz oraya yönetim atayamıyoruz.
 
Genel kurul çağrısı için noter tebliğleri yapıyoruz. Maksimum süreler kullanılıyor. O zaman diliminde ne olacağını kestiremiyoruz. Ağustosun sonuna doğru tarihler veriliyor. Dolayısıyla ben 10 şahsa ve diğerlerine diyorum ki milletin malının üstüne oturdunuz, 6 aydır bu tartışmalar yüzünden bence hakları olmayan maaşlar alıyorlar. Çıkartırız da onun bedelini. Hakları olmayan maaşları aldıkları gibi ne şekilde yönettiklerine dair bilgi sahibi değiliz. Millete ait 60 milyara varan İstanbul konsolide bütçesinin 40 milyara yakınını yöneten kişiler, şu an bizim ekibimizdir değildir. Bir an önce görevlerinden istifa etmelerini istiyoruz. Ona göre genel kurulları yapmamızı ve bir an önce vatandaşa hesap vereceğiz.” Başkan İmamoğlu, açıklamasının ardından parti genel merkezi önünde toplanan partililere hitap edip, fotoğraf çektirdi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI PROGRAMINA İMAMOĞLU DA KATILACAK
 
Cumhurbaşkanlığı, 15 Temmuz Anma Törenleri ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Atatürk Havalimanı'nda bir anma töreni düzenlenecek. Ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde,15 Temmuz Şehitler Müzesi açılışı yapılacak.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, davet edildiği Cumhurbaşkanlığı ve İstanbul Valiliğinin programlarına katılacağı öğrenildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR