Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE MİSİLLEME YAPACAK MI ?
TÜRKİYE MİSİLLEME YAPACAK MI ?
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'ye S-400 yaptırımlarını değerlendirdi: ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz saklımız yok, karşı adımlar atarız
22 Temmuz 2019, 09:39
 
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alması sonrasında Amerikan yapımı F-35 uçaklarının üretim programındaki ortaklığının askıya alınması hakkındaki değerlendirmesinde misilleme sinyali verdi. “ABD bize yönelik hasmane tutum sergilerse gizlimiz saklımız yok, karşı adımlar atarız” diyen Çavuşoğlu, F-35’lerin verilmemesi halinde ‘Türkiye’nin kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidereceğini’ söyledi.
 
TGRT Haber’e konuşan Çavuşoğlu, “Diyelim ki F-35’i bize vermediler, o zaman kendimiz üretinceye kadar nasıl ki S-400 için başka kaynaklardan ihtiyaçlarımızı gideririz. ‘Biz Patriot’ı satamadığımız için Türkiye S-400 alıyor’ diyen bir yönetim, F-35 vermedikleri zaman başka seçenekleri değerlendirdiğimizde de bir şey diyemez” ifadelerini kullandı.
 
image
 
Çavuşoğlu, “F-35 programından çıkarılmadık. Diğer ortaklara baktığımızda Türkiye’nin bu projeden çıkarılmasına karşılar. Trump verdiği sözü tutmak için uğraşıyor. Türkiye kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidermeye çalışır” diye konuştu. Dışişleri Bakanı, “S-400 barışı korumak için alınan bir sistem” derken, Amerikan yaptırımlarının kabul edilemez olduğu görüşünü paylaştı. Çavuşoğlu, S-400’lerin en erken 2020’de operasyonel hale geleceğini de ekledi.
 
Dışişleri Bakanı’nın F-35’lerin verilmemesi halinde ‘Türkiye’nin kendisi üretinceye kadar ihtiyaçlarını başka kaynaklardan gidereceğini’ söylemesi, akıllara geçen hafta Rusya’dan gelen Su-35 teklifini getirdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR