Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİFTE MAAŞ HABERİNE ERİŞİM ENGELİ
ÇİFTE MAAŞ HABERİNE ERİŞİM ENGELİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve eşi Fatmanur Altun’un kamu şirketleri üzerinden çifte maaş aldıklarına yönelik Twitter üzerinden paylaşılan haberlere ilişkin Ankara 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nden “erişim engelleme” kararı çıkarıldığı öğrenildi.
7 Ağustos 2019, 16:38
 
 
Mahkeme, Fahrettin Altun'un talebi üzerine, kişilik haklarının zarar görebileceği, paylaşımların görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı'nın kurumsal itibarını da zedeleyebilecek nitelikte olduğu gerekçesiyle altı ayrı hesaptan yapılan paylaşımlar için “erişim engelleme” kararı verdi.
 
Altun ve eşinin çifte maaş aldıklarına yönelik haberler, bu konuda eşinin yaptığı açıklamalarla ilgili yaşanan tartışmalar Twitter'da uzun süre gündem oldu.
 
Altun, geçtiğimiz günlerde altı ayrı hesaptan bu konuda yapılan paylaşımların kişilik haklarına zarar verdiği, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olarak görev yapması nedeniyle kurumun kurumsal kimliğinin de zarar gördüğünü belirterek, mahkemeye başvurdu.
 
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği, 1 Ağustos'ta yapılan başvuruyu 2 Ağustos'ta karara bağladı ve Altun'un erişime engellenmesini talep ettiği altı ayrı twitter hesabından yapılan paylaşımlar için “erişime engelleme” kararı verdi.
 
Kararda, 5651 sayılı yasanın 9. Maddesi gereğince paylaşımların Altun'un kişilik haklarının zarar görebileceği, ayrıca görev yaptığı Cumhurbaşkanlığı'nın kurumsal itibarını da zedeleyebilecek nitelikte olduğu belirtildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR