Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İDLİP BATAĞINDA KONVOYUMUZA SALDIRI
İDLİP BATAĞINDA KONVOYUMUZA SALDIRI
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'ye giren Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna saldırı düzenlendiğini ve üç sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu.
19 Ağustos 2019, 19:02

 

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'ye giren Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna saldırı düzenlendiğini ve üç sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu. MSB açıklamasında saldırıya ilişkin "mevcut anlaşmalara ve Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliği ve diyaloğa aykırı" ifadesi kullanıldı. Bakanlık, Rusya'ya yapılan tüm uyarılara karşın rejimin insanlık dramına dönüşen saldırılarının devam ettiğinin altını çizdi.

image

Suriyeli muhaliflere yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise, Suriye'nin kuzeyinde Rusya'nın "asker, zırhlı araç ve ekipman taşıyan" Türk konvoyunun yakınında hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.
 
Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türk konvoyuna yönelik bir hava saldırısı gerçekleştiği doğrulandı, saldırıda 3 sivilin öldüğü, 12 sivilin yaralandığı kaydedildi. Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Türk konvoyunun Rusya'nın bilgisi dahilinde 9 numaralı gözlem noktasının güvenliğini sağlamak için bölgeye intikali sırasında gerçekleştiği belirtildi.
 
Bir Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi SANA'ya yaptığı yazılı açıklamada, "Cephane, silah ve ekipman yüklü Türk araçları, Pazartesi sabahı Türkiye-Suriye sınırını geçerek, Han Şeyhun'daki yenilen Nusra Cephesi teröristlerine, ki BM Güvenlik Konseyi'nin terör örgütleri listesinde yer alıyor, yardım etmek için Sarakip şehrine girdiler. Bu, Türk rejiminin terör gruplarına sınırsız desteğini bir kez daha teyit ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Aynı açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin egemenliği ve toprak bütünlüğü ile uluslararası hukuku ihlâl ettiği savunuldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR