Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERDOĞAN'DA YÜZDE 40 KONUSUNA GİRDİ
ERDOĞAN'DA YÜZDE 40 KONUSUNA GİRDİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski bakan Faruk Çelik’in gündeme getirdiği “Cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1 Türkiye'yi yorar, yüzde 40 olmalı" önerisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
1 Ekim 2019, 18:16
 
 
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılının açılışı nedeniyle TBMM’de düzenlenen törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, eski bakan Faruk Çelik’in gündeme getirdiği “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde,cumhurbaşkanı seçiminde yüzde 50 artı 1 Türkiye'yi yorar, yüzde 40 olmalı" önerisiyle ilgili sorular üzerine şunları söyledi:
 
"Anayasa değişikliği gerektiriyor"
“Onun konuşma yeri burası (TBMM). Çünkü Anayasa değişikliği gerektiriyor. Biz sadece iktidar olarak kendimiz ön hazırlık yaparız. Ön hazırlığımızı buraya getirebiliriz. Onun için de tabii iktidarıyla muhalefetiyle el ele vermek ve ondan sonra da böyle bir şey hakikaten gerçekleştirilebilirse bu olabilir. Aksi takdirde bunların üzerinde bizim Kızılcahamam'da durup konuşmamız, asıl o bizi yorar."
 
"Yüzde 50 artı 1'in yüzde 40'lara indirilmesi önerisine siz nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna ise Erdoğan, "O bir defa, bir yıl önce çıkarmış olduğumuz, millete götürüp de milletin onay verdiği yeni yönetim sistemini tekrar gündeme getirmek, asıl milleti o yorar. Daha yeni çıkardık" karşılığını verdi.
 
"Mevcut durumu Meclis'e biz getirdik"
Anadolu Ajansı'nın haberine göre bu akşam TBMM Tören Salonu'nda düzenlenen yasama yılı açılış resepsiyonunda da gazetecilerin aynı konudaki soruları üzerine Erdoğan şöyle konuştu:
 
“Mevcut durumu Meclise getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük bir çoğunluğuyla bu onaylandığına göre, şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetiyle yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil.”
 
"40 artı 1'e ihtiyacımız yok, biz 50 artı 1'i her koşulda alırız mı diyorsunuz?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:
 
"Hayır, böyle bir sorgulamaya da girmem, yani böyle bir teklif kimden geliyor? Medyadan geliyorsa o ayrı bir konu ama bu iş parlamentonun işidir. Parlamentoda da bu işlerle ilgilenen kimdir, muhalefettir. Muhalefet böyle bir teklifi getirir, orada bu tartışılır. Bunu sürekli olarak böyle ayağa düşürmenin doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü milletimiz de politikacıdan ciddiyet istiyor. Dolayısıyla bu ciddiyeti aynen sürdürmemiz lazım. 2023 seçimlerine daha ciddi bir zaman var.”
 
Kabinede revizyon yanıtı
"Peki muhalefetten gelirse destek verir misiniz?" sorusuna "Muhalefetten ne gelirse gelsin hepsini değerlendirmeye, tartışmaya açığız, hazırız" karşılığı veren Erdoğan, kabine revizyonuna ilişkin de "Şu anda böyle bir şey yok" dedi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR