Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ONBİNLER ATA İÇİN YÜRÜDÜ
ONBİNLER ATA İÇİN YÜRÜDÜ
Binlerce kişiden oluşan meşaleli kortej, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’, ‘Gençlik burada dimdik ayakta’ sloganlarıyla Anıtkabir'e yürüdü.
10 Kasım 2019, 20:46
 
 
CHP Ankara İl Teşkilatı ve İl Gençlik Kolları, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Anıtkabir'e yürüyüş düzenledi. Yürüyüş güzergahında polis ve bekçi ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı, yollar trafiğe kapatıldı.
 
image
 
Türkiye'nin dört bir yanından gelenler, meşalelerle kortej oluşturdu. Güvenpark'tan başlayan yürüyüşte CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener ve CHP'li milletvekilleri hazır bulundu.
 
image
 
Binlerce kişiden oluşan meşaleli kortej, ‘Mustafa Kemal'in askerleriyiz’, ‘Gençlik burada dimdik ayakta’ sloganlarıyla Anıtkabir'e yürüdü.
Yürüyüşün sonunda onlarca dilek balonu Anıtkabir'in önünden göğe bırakıldı.
 
image
 
“CUMHURİYETİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ”
 
Yürüyüşe ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, “Bugün ülkemizin, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81'inci yılı. Atatürk'ümüzü her zamankinden daha fazla özlemle, saygıyla anıyoruz. Fiziki varlığı aramızda olmasa bile, düşünceleri ve fikirleriyle biz onun yolunda yürümeye devam ediyoruz. Onun azim ve kararlılığıyla onun açığı yolda, bize gösterdiği hedefe varmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Atatürk'ü anmak demek, onu anlamak demek. Onun mücadele azmini, kararlılığını anlamak demek. Cumhuriyeti kurdu ama bizim önümüzde önemli bir görevimiz var. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak gibi önemli bir görevimiz var. Bunu da, ‘Bağımsızlık ve özgürlük benim karakterimdir', ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyen Atatürk'ün düşüncelerinden aldığımız devrimci atılımlarla yapacağımızı biliyoruz. Bu nedenle çok daha geniş, Türkiye'de demokrasiye susamış güçlerin birlikteliğiyle, biz Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
image

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR