Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PUTİN DÖRTLÜ ZİRVEYİ RED ETTİ
PUTİN DÖRTLÜ ZİRVEYİ  RED ETTİ
Almanya Başbakanı Merkel, Alman parlamenterlere yaptığı konuşmasında, Rusya lideri Putin'in 4'lü zirveye katılmak istemediğini açıkladı
3 Mart 2020, 17:30
 
 
Muhafazakâr Alman vekillerle bir araya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel, İdlib’deki sıcak çatışmayı durdurmak için Rusya lideri Putin’e 4’lü bir zirve teklif ettiğini ancak Putin’in bu zirveye katılmayı reddettiğini belirtti.
 
Zirveye Erdoğan ve Macron’un da katılmasını isteyen Merkel, Putin’den aldığı red yanıtını açıklarken İdlib’deki mülteci krizini engellemek için bölgede güvenli bölge kurulması gerektiğini de söyledi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Suriye’nin İdlib kentine saldırılarını artıran Rusya destekli rejim güçlerinin operasyonları sonucunda bir milyona yakın Suriyeli’nin Türkiye sınırına gelmesinin ardından harekete geçen Türkiye, bölgedeki operasyonlarını genişletmişti.
 
Bölgedeki 12 gözlem noktasından bölgedeki rejim saldırılarını izleyen Türk ordusuna yönelik geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 34 askerin şehit olduğu saldırı sonrasında, Türkiye de rejim güçlerini hedef alan Bahar Kalkanı adıyla bir harekât başlatımıştı.
 
Bölgedeki gerilimi azaltmak için önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova’da Putin ile görüşeceği belirtilmişti. Bu gelişmenin ardından ise Avrupa’daki liderler de devreye girerek görüşmelerin 4’lü olarak gerçekleştirilmesi önerisinde bulunmuştu.
 
Öte yandan Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyelilerin daha fazla engellenmeyeceğini açıklayarak Avrupa’ya uyarıda bulunmuştu. Gelişmeler sonrası birçok Suriyeli’nin Yunanistan-Türkiye sınırına akın ettiği biliniyor. Sınırın sıfır noktasında Yunanistan makamlarının sınırı geçmeye çalışan mültecilere sert şekilde karşılık verdiği haberleri de geliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR