Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UMRE DÖNÜŞÜ KARANTİNA !
UMRE DÖNÜŞÜ KARANTİNA  !
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara’da ve Konya’da toplam 10 bin 330 kişilik 5 yurdun, umreden dönen vatandaşların karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirildiğini açıkladı.
15 Mart 2020, 18:40
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır" açıklaması yaptı.
 
image
 
Bakanlık, toplam 10 bin 330 kişinin karantina altına alındığını açıkladı.
 
Medine’den Ankara’ya gelen Umre yolcuları, Esenboğa Havalimanı’na inen uçaklarının içerisinde sağlık taramasından geçirilerek Koronavirüs karantinasına alınmak üzere 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü.Yurtlarda kalan öğrenciler, karantinaya gelecekler için gece apar topar yurttan çıkarıldıklarını söyledi.
 
Açıklamada, "Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya'daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır. Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır" denildi.
 
Umreden dönen vatandaşlardan birinde Koronavirüs tespit edilmesinin ardından bugün de gelmeye devam edecek yolcular için alınacak önlemler merak konusu oldu. Bilim Kurulu Üyesi Dr. Ateş Kara, umreden dönen yolcuların uçaktan indiğinde sağlık taramasından geçeceğini ve herhangi bir bulgu bulunmayanların evlerinde 14 gün karantinada bekleyeceğini söyledi. Öte yandan dün gece saatlerinde Ankara'ya inen uçaktaki umre yolcuları 3 farklı öğrenci yurduna götürüldü.
 
image
 
"DAHA ÖNCE DÖNENLER DE TARAMADAN GEÇİRİLDİ"
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da umreden dönenlerin öğrenci yurtlarında ayrı odalara yerleştirildiğini, şüpheli bulunanların gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testlerinin yapıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Umreden dün geceden itibaren dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya’daki öğrenci yurtlarında karantina mantığıyla ayrı odalara yerleştirilmektedir. Şüpheli bulunanlar gelir gelmez hastaneye kaldırılıp, testleri yapılmaktadır. Tedbirlerde hep birlikte tavizsiz olalım" dedi.
 
Bakan Koca "Umreden daha önce dönenler tıpkı şimdi dönenler gibi sağlık taramasından geçirildi. Şüphelilerin testleri yapıldı. Umre ziyaretçileri virüse karşı tedbirlerini ise seyahatlerinde sağlık ekiplerimizin verdiği eğitimi aldı. Ülkede ilk 14 günü henüz doldurmayanları takip ediyoruz," ifadelerini kullandı.
 
image
 
Öğrenci yurtlarında karantinada kalacaklar
 
Medine’den Ankara’ya havalanan uçak gece geç saatlerde Ankara Esenboğa Havalimanı’na indi. Uçak piste indiği anda apronda ayrı bir bölüme çekilerek kapıları kapalı bir şekilde sağlık ekipleri beklendi. Kısa sürede uçağın olduğu bölgeye ulaşan özel kıyafetli sağlık ekipleri, uçağın içerisine girerek Umre yolculuğundan gelen Türk vatandaşlarını sağlık taramasından geçirdi.
 
Umre seyahatinden dönen vatandaşlar, uçakta yapılan sağlık taramasının ardından tedbir amaçlı karantinaya alınmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle Gölbaşı'nda 3 ayrı öğrenci yurduna götürüldü.
 
Buraya götürülen Umre yolcuları, daha önceden kendileri için boşaltılan öğrenci yurtlarında 14 gün boyunca gözlem altında tutulacak. Öte yandan polis ekipleri ise yurtlara çıkan yolları güvenlik gerekçesiyle kapatarak trafik akışını alternatif yollardan sağladı.
 
"Apar topar gitmek zorunda kaldık"
 
Gece geç saatlerde yurt öğrencilerine haber veren görevliler, öğrencilerin yurdu boşaltmasını istedi. Bunun üzerine apar topar hazırlanan yurt öğrencileri, eşyalarını alarak dışarıya çıktı. Öğrenciler, yurt önüne gelen otobüslerle Ankara otogarına ya da başka yurtlara götürüldü.
 
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğrencisi Furkan Tufanoğlu, gece geç saatlerde kendilerine yurttan çıkmaları gerektiğinin bildirildiğini belirterek, "Evlerimize apar topar gitmek zorunda kaldık. Hem belediye otobüsleri hem de özel servislerle bize ulaşım imkanı sağladılar. Ancak bunu aktif öğrencilerin olduğu yurtta yapmalarından dolayı kızgınım” dedi. Memleketine döneceğini söyleyen Tufanoğlu, geceyi arkadaşında geçireceğini daha sonra ise Ankara otogarından memleketine gideceğini belirtti.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Yurttaki öğrencilerin başka yurtları nakli sağlandı. Ankara'da 3, Konya'da 2 yurt karantina sürecine uygun hale getirildi." açıklaması yapıldı.image
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan açıklama
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Umreden dönen vatandaşlarımızın sağlık kontrolleri yapıldı ve yurtlarda karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığımızın tedbir ve tavsiyelerini özenle ve titizlikle uygulayalım. Koronaya karşı mücadelede rehavet ve panik yok, tedbir var. Bu hepimizin ortak mesuliyetidir.
 
Türkiye'de 6'ıncı vaka umreden dönen bir vatandaş
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son bir hafta içinde umreden dönen bir vatandaşın yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını açıklamıştı. Bakan Koca'nın yeni vaka tespit edildiğini açıklamasıyla Türkiye'de Koronavirüs vaka sayısı 6'ya yükseldi.
 
Diyanet'ten açıklama
 
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da dün gece umreden dönen son 5 bin 300 kişinin hem kendi hem de başkalarının sağlığını korumak için 14 gün boyunca evden çıkmamaları uyarısında bulunmuştu.
 
Umreden dönen yolcuların sayıları ve yerleştirildikleri yurtlar;
 
ANKARA:
 
Şehit Özel Harekat: 2064
 
Milli İrade: 1880
 
Gölbaşı: 1448
 
TOPLAM: 5392
 
KONYA:
 
Tahir Büyükkörükçü: 2228
 
Kutalmışoğlu: 2710
 
TOPLAM: 4938

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR