Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SAAT&SAAT SAHTECİLİK DAVASINI KAYBETİ
SAAT&SAAT SAHTECİLİK DAVASINI KAYBETİ
İsviçre markası olan Greenwich'in tescil hakkını alan Sapan Saat, taklit ürün sattığı gerekçesiyle Türkiye'nin en büyük saat firmaları arasında olan Saat & Saat markasına açtığı davayı kazandı. Karar duruşmasına katılan Saat&Saat firması Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, "İtibarımız sarsılıyor" diye bağırınca duruşmadan çıkarıldı.
15 Mart 2020, 21:09
 
Türkiye’nin saat sektörü lider firmalarından Saat&Saat firmasına sahtecilik suçlaması firmanın patronu Ramazan Kaya'yı çıldırttı.
 
Saat&Saat ‘sahtecilik’ nedeniyle mahkemelik oldu.
 
Greenwich markasını tescil ettiren Sapan Saat,sektörün liderlerinden Saat&Saat’e bir dava daha açtı. Başvuru dilekçesinde saatlerin üzerinde ‘Made in Swiss’ ibaresinin olduğu ancak saatlerin Uzakdoğu’dan getirildiği belirtildi. Firmanın haksız kazanç elde ettiğini belirten Sapan Saat, taklit edilen saatlere el konulmasını talep etti.
 
image
 
SUÇLAMALAR KARŞISINDA SES YÜKSELTİNCE SALONDAN KOVULDU
 
Mahkemenin geçtiğimiz günlerde görülen duruşmasına Saat&Saat Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya da katıldı. Kaya duruşmada, ‘şirket itibarlarının zedelendiğini’ anlatırken, sık sık bağırarak konuşması nedeniyle hakim tarafından salondan kovuldu. Uzman bilirkişiler tarafından hazırlanan raporda firmada incelenen Greenwich ibareli saatlerin markanın Çakma olarak adlandırılan taklit halleri oldukları belirtildi.
 
SAATLERE EL KONULDU
 
Mahkeme, Saat&Saat’teki Greenwich markalı taklit ürünlerin satışının durdurulmasına, el konulmasına, internet sitesindeki tüm görsellerin çıkarılmasına, kaldırılmadığı takdirde ise erişimin engellenmesine karar verdi.İcra mahkemesi tarafından da, İstanbul’daki havaalanı gümrük müdürlüklerindeki saatlere de el konulması için yazı yazıldı.
 
                       image
 
 
Saat&Saat’te satılan dünyaca ünlü markalardan bazıları şöyle: Burberry, Diesel, DKNY, Emporio Armani, Fendi, Fossil, Guess, Just Cavalli, Lacoste, Michael Kors, Roberto Cavalli, Tommy Hilfiger, Versace. 
 
İNTERNET SATIŞI YAPAN SİTELERE SAVAŞ AÇMIŞTI 
 
Ramazan Kaya, daha önce yaptığı bir açıklamada sektörün en büyük sorununun sahte saatler olduğunu bildirmişti. Sahte saatlerin sağlık için de risk taşıdığını kaydeden Kaya, “İnternetten alınan bazı saatlerde kanserojen madde tespit edildi” demişti.
 
Şeffaf Gazete 
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR