Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ZONGULDAK'TA KOVİD-19 PANİĞİ
ZONGULDAK'TA KOVİD-19 PANİĞİ
Dinarsu'ya ait Zonguldak'ın Alaplı ilçesindeki AK-AL iplik fabrikasında çalışan 15 işçinin korona virüs testinin pozitif çıkmasının ardından fabrikada çalışan 800 kişi ve aileleri karantinaya alındı. Fabrikanın üretimi durdurulurken, karantinanın 1 Haziran'a kadar devam edeceği açıklandı.
27 Mayıs 2020, 15:25
 
Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde, Dinarsu AK-AL iplik fabrikasında ortaya çıkan korona virüs (Covid-19) kesinleşen pozitif vak’a sayısının 15’i çalışan, 5’i de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükseldiği, fabrikadaki 800 çalışan ile ailelerinin 1 Haziran tarihine kadar karantinaya alındığı bildirildi.
 
Dinarsu Ak-Al İplik Fabrikası yönetiminin 1 Haziran’a kadar üretimi durdurma kararı aldıkları ifade edildi.
 
Zonguldak’da sokağa çıkma kısıtlamasının ardından Alaplı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı trafik polisleri sürücülerin maske kontrol etmek için gün boyu uygulama yaptı. Kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi. Jandarma ekipleri, kontrol noktasında sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sürücü ve araçlara, toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinden sonra denetimler sırasında yoldan geçen tüm araçlar durduruldu.
 
Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu ve diğer ilgili kurum temsilcileriyle birlikte yaptıkları toplantıda bazı kararlar aldıklarını belirterek "İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs’ta ortaya çıkan korona virüs (Covid-19) pozitif vak’a sayısı, son alınan test sonuçlarıyla birlikte 15’i fabrika çalışanı, 5’İ de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükselmiştir. Bu kişilerin, hastanedeki tedavileri ve 14 günlük karantina süreçleri devam ediyor" dedi.
 
Alaplı Kaymakamı Yılmaz, fabrikanın, ilk vak'anın çıktığı 21 Mayıs’ta faaliyetine 1 Haziran tarihine kadar ara verdiğine de işaret ederek, "Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız.Aldığımız kararı fabrika çalışanlarına ilettik ve ev izolasyonunu da başlattık. Biz de kolluk kuvvetlerimizle, ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız. Bu tarihe kadar, fabrikadaki çalışanlarda ortaya çıkan hastalığın seyrinin de şekilleneceğini tahmin ediyoruz. Fabrikanın faaliyetine başlayacağı tarihi ise bu sürenin sonunda yeniden değerlendireceğiz. İlçe Sağlık Kurulu ekiplerimiz, bu süreç içerisinde fabrika içinde de gerekli denetimleri yapmaya devam edecekler" ifadelerini kullandı.
 
image
 
İlk Covid-19 pozitif vak’asının 20 Mart’ta tespit edildiği Alaplı ilçesinde, kesinleşen pozitif vak'a sayısı 88’e yükseldi.
 
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, son günlerde artan Covid-19 vak'aları nedeniyle bazı çevreler tarafından eleştiri oklarının hedefinde olan Dinarsu Ak-Al İplik Fabrikasının yaşanılan vak'aların baş sorumlusu olarak gösterilmesinin doğru olmadığını ifade etti. Yaklaşık 800 işçinin Dinarsu Ak-Al İplik Fabrikası sayesinde evlerine ekmek götürdüklerinin altını çizen Başkan Tekin; ‘Son günlerde ilçemizde artan Covid-19 vak'alarından sadece Ak-Al İplik Fabrikasını sorumlu tutmak doğru değil. Ak-Al İplik Fabrikası ilçemizin ortak değeridir. Ak-Al virüs değil, iplik üretiyor’ dedi. İlçede son günlerde artan Covid-19 vak'alarına da değinen Başkan Tekin; ‘Bu salgın hastalıktan korunmak önce kişisel hijyen kurallarına uymaktan başlıyor. Vatandaşlarımız kişisel hijyen kurallarına riayet etmeli ve maske takmadan kesinlikle sokağa çıkmamalılar. Dışarıda da sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet etmeliler’ diyerek ‘Bu salgın hastalıkla hep birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Alaplı Belediyesi olarak salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana salgınla mücadele konusunda başlattığımız çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz’ dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR