Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KONYA VE DİYARBAKIR'DA KOVİD-19 ARTIYOR
KONYA VE DİYARBAKIR'DA KOVİD-19 ARTIYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kentteki koronavirüs vaka sayısında son günlerde artış olduğunu belirtti. Altay, “Son bir kaç gündür ülkemizde hasta sayısı iki katına çıkınca, şehrimizde de hasta sayısında artış oldu” dedi
15 Haziran 2020, 21:05
 
Koronavirüs (Covid-19) salgınında normalleşme ile birlikte yaşanan vaka artışları ardından Konya ve Diyarbakır’da pandemi servisine çevrilen hastanelerin dolduğu bildirildi.
 
Konya’da normalleşme sürecinin ardından Covid-19 vakalarında artış yaşandı. Daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu öğrenildi.
 
Yeni tespit edilecek vakaların, yurttaşların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve o hastanelerde tedavi altına
alınabilecekleri kaydedildi.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, konu hakkında bugün yaptığı açıklamada, “Son bir kaç gündür ülkemizde hasta sayısı iki katına çıkınca, şehrimizde de hasta sayısında artış oldu” demişti.
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı: Koronavirüs hasta sayımızda artış var
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Yıldız Ok Orak da, kentte Covid-19'a yakalanan sağlık çalışanlarının sayısının 100’den 150’ye çıktığını ve pandemi hastanelerinin dolduğunu söyledi. Mezapotamya Ajansı’na konuşan Orak, Diyarbakır’da ilan edilen 3 pandemi hastanesinde yatakların dolduğunu, artışın en büyük sebebinin “normalleşme” sürecindeki rehaveti gösterdi.
 
Orak, sağlık çalışanlarının pandemi hastanesinde değil de ana binada virüse yakalandığını kaydetti, riskin her yerde olduğunu vurguladı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR