Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSTANBUL GENELİNDE MASKE ZORUNLU OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/35724/istanbul-genelinde-maske-zorunlu-oldu

 

İSTANBUL GENELİNDE MASKE ZORUNLU OLDU
İSTANBUL GENELİNDE MASKE ZORUNLU OLDU
Kamu kurumları ve özel sektör iş yerlerinin kapalı alanları ile toplu ulaşım araçlarında maske takılması zorunluluğu sokağa çıkan her vatandaşın açık alanlarda da ağız ve burunu kapatacak şekilde, usulüne uygun maske takmasının zorunlu oldu.
17 Haziran 2020, 23:30
 
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, maske kararına ilişkin yaptığı açıklamada "İl Hıfzıssıhha Meclisince İstanbul’da bütün açık alanlarda ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takılmasının zorunlu hale getirilmesi ve aykırı durumlarda cezai işlem uygulanması kararı alınmıştır" ifadesini kullandı.
 
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kentte açık alanlarda maske takmanın artık zorunlu hale getirildiğini bildirdi.
 
Vali Yerlikaya Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Değerli İstanbullular sağlığınız için İstanbul'da açık alanlarda maske takmak artık zorunlu." ifadelerini kullandı.
 
İstanbul Valiliğince yapılan açıklamada ise koronavirüs salgınının en temel özelliğinin, fiziksel temas, hava yolu gibi yollarla çok hızlı bulaşması ve enfekte insan sayısının hızlı artması olduğu belirtildi. Açıklamada, salgının yayılmasını engellemenin en etkili yolunun sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması olduğu kaydedildi.