Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
METİN FEVZİOĞLU İSTİFA EDECEK Mİ ?
METİN FEVZİOĞLU İSTİFA EDECEK Mİ ?
TBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri Asude Şenol, Sabri Çepik, Filiz Saraç, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti.
28 Haziran 2020, 15:59
 
“TBB Başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden Barolar ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli görevinden istifa etmelidir” 
 
                              image
 
TBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Özbek ve TBB Yönetim Kurulu üyeleri Asude Şenol, Sabri Çepik, Filiz Saraç, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nu istifaya davet etti.
 
4 isim dilekçelerinde Feyzioğlu’nun Ankara 300 metre kala durdurulan baro başkanlarına destek vermediğini ve bunun sonucunda baro başkanlarının ona arkasını döndüğünü hatırlatarak, “TBB Başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden Barolar ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli görevinden istifa etmelidir” dedi.
 
4 isim dilekçelerinde, ‘barolara ‘böl,parçala, yönet’ formülünü getirmeye çalışıldığını’ ve buna ‘en yüksek şekilde tepki gösterilmesi gerektiğini’ kaydederek, baro başkanlarının değişikliğe karış başlattıkları “Savunma yürüyor” eylemi ile tepkisini ortaya koyduğuna dikkat çekti.
 
image
 
Yürüyüşün Ankara’ya 300 metre kala durdurulduğu sırada TBB Başkanı Feyzioğlu’nun kendilerini karşılamadığına yer verilen dilekçede şunların altı çizildi:  
 
“Ankara girişinde karşılamak ve bu onurlu mücadeleye destek vermek bir yana, öncesinde yaptığı açıklamalarla yapılanı yok farz ettirmeye yönelik tavrı kabul edilemez niteliktedir. 2 gün boyunca tüm kamuoyu ve meslektaşlarımızda haklı infial yaratan ve Baro Başkanlarımızın maruz kaldığı sıkıntılı süreçte yanlarında olmamıştır.”
 
“Baro Başkanlarının arkasını döndüğü, Barolardan ve kendini seçenlerden kopan, kişisel tutumları ile Barolar nezdinde güven kaybına uğrayan, kendini seçenlerin temsilinden vazgeçmiş bireysel davranmayı hak gören TBB Başkanı'nın yapması gereken en doğru davranış istifa etmektir.
 
image
 
Kendisine oy veren kitleden ve önceki çizgisinden hızla uzaklaştığı görüntüsü veren TBB Başkanı, yasa teklifine karşı mücadele eden Barolar ve avukatların mücadelesine gölge etmemeli görevinden istifa etmelidir.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR