Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VAKA GELİYOR NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ !
VAKA GELİYOR NE YAPACAĞIMIZI BİLEMİYORUZ !
Neşet Koçkar; Önümüze neler çıkacağını kimse bilmiyor. Önceki gün Kazakistan'dan gelen 12 Kazak misafirde pozitif vaka çıktı, şoför de karantinaya alındı rehber de. Otel diyor ki ‘burada kalmasın’. Yolcu diyor ki, ‘ben 14 gün karantinada kalmak istemiyorum, beni geri götürün diyor,ne yapacağımızı bilemiyoruz.
29 Haziran 2020, 20:38
 
Anex Turizm Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar turizmci Cem Kınay'ın Instagram yayınında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
 
Önceki gün Kazakistan'dan getirdikleri uçaktaki 12 kişide Kovid-19 vakası çıktığını belirten Koçkar, bununla nasıl baş edeceklerini bilmediklerini söyledi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sektörden gelen birisi olduğunu ve çok çalıştığını belirten Koçkar, " Ama konu, denenmemiş bir şeyde önümüze neler çıkacağını kimse bilmiyor. Mesela öğrendim ki, Kazakistan'dan  gelen kafile içinde 12 pozitif vaka çıkmış. Tabiki şoför de karantinaya alındı rehber de.
 
Otel diyor ki ‘burada kalmasın’. Yolcu diyor ki, ‘ben 14 gün karantinada kalmak istemiyorum, beni geri götürün, bu hava yolu ile uçmak istemiyorum...’
 
Önümüzdeki süreçte, pratikle ortaya çıkacak sonuçlar bizi yönlendirecek. Ama zaten dünya bu konuda ne yapacağını bilmiyor. Bu nedenle çok da plan yapılacak bir dönem değil. Biraz başımıza gelecek, yaşayacağız, öğreneceğiz... Ama genel olarak bu illetten kurtulmadığımız sürece işler rayına girmeyecek." diye konuştu.
 
         image
 
Bu yılı yok saymak lazım
 
Türkiye'de dahil olmak üzere koranavirüs salgınının dünya genelinde henüz atlatılmadığını belirten Koçkar, " Çok fazla cevapsız soru var. Dolayısıyla ben herkese aynı şeyi tavsiye ediyorum; bu yılı biraz yok saymak lazım. ’’ diye konuştu. ifadelerini kullandı.
 
Ruslar Antalya'ya geldi diyelim ...
 
Turizmcilerin gözünün Rusya pazarının açılmasında olduğunu da belirten Koçkar, " Ama Rusya'da her gün ortalama 7 bin vaka çıkıyor. Ruslar Antalya'ya geldi diyelim. Peki bunlarla beraber Antalya yarın anormal bir vaka sayısına ulaşır, vaka sayısı alıp başın giderse ne olacak? Olaya sadece işin ekonomik boyutuyla bakmamak gerekiyor. Mesela bugün yarın Ukrayna’ya başlayacağız ama açık konuşayım ben çok kaygılıyım.’’ dedi.
 
Rusya’da 15 Temmuz itibariyle belli şehirlerden belli ülkelere açılma planı vardığını belirten Koçkar, " Ama bir süredir bununla ilgili hiç ses soluk çıkmıyor. Benim tahminim Rusya yakın zamanda kolay kolay açılmayacak. Rusya pazarıyla ilgili benim iyi tahminim 1 Ağustos. Kötü tahminime göre de bu iş eylül-ekime kadar sürer. " diye konuştu.
 
Bakan Almanya'ya gidecek ama faydası olurmu bilemem ! 
 
Almanya pazarıyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Koçkar, " Perşembe günü Mehmet Nuri Ersoy’la Mevlüt Çavuşoğlu Almanya’ya gidecek. Nasıl bir faydası olur bilmiyorum ama benim gördüğüm Almanya bu konuda ayak direyecek. Bir de vaka sayısı meselesi var. Bir şekilde inanmıyorlar bize, inandıramıyoruz. Dün mesela 1.458 kişi çıktı. Bize göre bu çok yüksek bir sayı ama genelde buna da inanmıyorlar." diye konuştu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR