Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AHMET YARAMIŞ'TAN TİMSAH GÖZYAŞLARI !
AHMET YARAMIŞ'TAN TİMSAH GÖZYAŞLARI !
Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından koşulsuz istifa yerine özür dileyip timsah gözyaşı döktü.
19 Temmuz 2020, 13:01

 

Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi ile ilgili tartışma yaratan sözlerinin ardından özür diledi.

"Çok pişmanım, tepki gösteren herkes haklı, herkesten özür dilerim. Şu an görevimin başındayım ama Cumhurbaşkanımız istifa et derse ederim"

Afyonkarahisar'da düzenlenen bir panelde "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" açıklaması ile büyük tepki toplayan Yaramış, "Karışmamış diyeceğim yerde maalesef karışmış kelimesini kullandım, bu nedenle de çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

image

"O AN YAPTIĞIM HATAYI FARK EDEMEDİM"

Her kesimden gelen çığ gibi tepkiler üzerine çark eden Yaramış "Maalesef haklı olarak tepkiler geldi. Bu karışmış kelimesini yok sayıyorum, kabul etmiyorum. Bu lanetli terör örgütü o gün insanlarımıza, polisimize, halkımıza silah doğrulttu. Affedilmelerini istemem mümkün değil. Maalesef o an yaptığım hatayı fark edemedim. Kimse de sanırım o an fark etmedi, fark edilseydi mutlaka düzeltirdim. Boşluk anımda yanlış bir cümle kurdum. Herkesten özür diliyorum. Herkesin beni anlamasını diliyorum. Kendilerini üzmüşsem o üzdüğüm insanlardan da özür diliyorum.

Tepkileri görünce çok üzüldüm dedi ve koşulsuz istifa etmeden , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da olayları anlatan bir mektup yazdığını ve mektupta üzüntüsünü dile getirdiğini belirtti.

Yaramış, "Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum" dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR