Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AYASOFYA İÇİN YAS TUTUP AĞIT YAKACAKLAR
AYASOFYA İÇİN YAS TUTUP AĞIT YAKACAKLAR
New York merkezli Yunan Ortodoks kilisesi, Ayasofya'da ilk cuma namazı kılınacağı günü 'yas günü' ilan etti.O gün ağıt yakılacağı öğrenildi.
20 Temmuz 2020, 22:43
 
New York merkezli Yunan Ortodoks kilisesinden, 86 yıl sonra kapılarını ibadete açan Ayasofya’da ilk namazın kılınacağı 24 Temmuz 2020 Cuma günü için çağrı geldi.
 
Başpsikopoz Elpidophoros’un imzasıyla tüm Ortodoks cemaatlerine seslenilen duyuruda; 24 Temmuz gününü yas ve keder günü ilan edildiği, o gün tüm çanların kederle çalmasının beklendiği bildirildi.
 
Öte yandan duyuruda, 24 Temmuz günü kilise mülkünde bulunan her çeşit bayrağın yarıya indirilmesi ve tüm kiliselerde Akathist ilahisinin söylenmesi talep edildi.
 
image
 
NE OLMUŞTU?
 
Geçtiğimiz hafta Bakanlar Kurulu kararıyla 1934 yılında müzeye dönüştürülen Ayasofya, Danıştay’ın söz konusu kararı iptal etmesinin ardından 24 Temmuz Cuma günü ibadete açılıyor.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada,”Müze statüsünden çıkmasıyla birlikte, Ayasofya Camisi’ne ücretli giriş uygulamasını da kaldırıyoruz. Tüm camilerimiz gibi Ayasofya’nın kapıları da yerli ve yabancı, Müslim ve gayrimüslim herkese sonuna kadar açık olacaktır. İnsanlığın ortak mirası olan Ayasofya, yeni statüsüyle herkesi kucaklamaya, çok daha samimi, çok daha özgün şekilde devam edecektir. Hazırlıkları süratle tamamlayarak, 24 Temmuz 2020 Cuma günü, cuma namazı ile birlikte Ayasofya’yı ibadete açmayı planlıyoruz” dedi.
 
Yunan futbol takımı Larissa, "Ayasofya'yı kurtarın" yazılı formayla sahaya çıkacağını açıkladı
 
 
Ayasofya'nın camiye dönüştürülme kararı Yunanistan'da gündem olmaya devam ediyor. Yunanistan Ligi ekiplerinden Larissa, Xanthi ile oynayacakları son maçta Ayasofya'nın camiye çevrilmesi kararıyla ilgili özel forma hazırlattı.
 
Larissa'nın formalarında, "Ayasofya'yı kurtarın" şeklinde bir ifade yer aldı. Larissa maçta giyecekleri bu formanın taraftarlara da dağıtılacağını açıkladı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR