Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMİ MÜZEYE ÇEVRİLSİN EYLEMİ !
CAMİ MÜZEYE ÇEVRİLSİN EYLEMİ !
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin protesto edildiği bir gösteri düzenlendi.
27 Temmuz 2020, 23:12
 
 
Bulgaristan Meclisi’nde yer alan aşırı sağcı Bulgar Ulusal Hareketi (VMRO) partisinin gençlik kolu olan Ulusal Gençlik Komitesi, ülkenin başkenti Sofya’nın merkezinde yer alan Banyabaşı Camii’nin müzeye dönüştürülmesi çağrısında bulundu
 
VMRO Ulusal Gençlik Komitesi’nin geçen Cuma günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 16. yüzyılda inşa edilen ve Sofya’nın tek faal camisi olan Banyabaşı Camii’nin müzeye dönüştürülmesi talep edilerek, “Bulgaristan’ın kalbinde camiye yer yok” dendi.
 
Açıklamada, “Böyle kesin tutum sergileyerek komitemiz, Türkiye’nin simgesel Ayasofya’yı camiden tekrar faal camiye dönüştürerek göstermelik eylemde bulunduktan sonra Bulgaristan’ın karşılık vermesi gerektiği konusunda ısrarcı” ifadesine yer verildi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Ayasofya’daki ilk Cuma namazıyla, “doğu ülkesinin defalarca Hıristiyan Avrupa’yı yok ettiği” zamanların yöntemine başvurduğunu sergilediğini iddia eden VMRO Ulusal Gençlik Komitesi, “Erdoğan bu eylemleriyle Türkiye’nin laik ülke olmayı reddettiğini ve Avrupa medeniyetinde kendine yer aramak yerine Müslüman medeniyetinde lider olmayı tercih ettiğini açıklıyor. Bu, ülkenin laik değil dini olacağı yönünde net bir beyanname” diye yazdı.
 
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da geçen Cuma günü Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesinin protesto edildiği bir gösteri düzenlendi.
 
Bulgaristan Meclisi Başkan Yardımcısı, sağ popülist parti Volya’nın lideri Veselin Mareşki, komşunun eylemlerine göz yummamaları gerektiğini belirterek, “Ortodoks Hıristiyanlar olarak, tüm Hıristiyan alemine yönelik bu provokasyona karşı kayıtsız kalamayız” açıklamasında bulundu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR