Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ENTÜBE VAKA SAYISI REKOR SEVİYEDE !
ENTÜBE VAKA SAYISI REKOR SEVİYEDE !
Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. İlhan, entübe hasta sayısının, aktif vakaların yirmide biri olduğunu söyledi. Bu orana göre bin 300’ün üzerinde olan entübe hasta sayısı, salgının başından beri gerçekleşen en yüksek veriyi oluşturuyor.
4 Eylül 2020, 18:44
 
Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın entübe hasta sayısına ilişkin paylaştığı oran, günlük koronavirüs tablosunda paylaşılmasından vazgeçilen veriyi ortaya çıkardı. İlhan’ın açıklamasından elde edilen sonuca göre entübe hasta sayısı şu anda bin 300’ün üzerinde. Bu, salgının başından beri gerçekleşen en yüksek sayı.
 
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’deki salgının son durumuna ilişkin açıklamalar yaptı.
 
VAKALARDA ARTIŞ
 
Aktif vaka sayısında 30 Temmuz ile 1 Eylül arasında yüzde 100’e yakın artış olduğunu söyleyen İlhan, vaka sayısının günlük 2 binleri zorlayabileceğini belirtti.
 
İlhan, Sağlık Bakanlığı’nın 29 Temmuz’da günlük koronavirüs tablosundan çıkardığı entübe hasta sayısına dair de dikkat çeken bir bilgi verdi. “Şu an tüm koronavirüs hastalarından 20’de 1’i entübe” diyen İlhan, “Bu ne demek? Diyelim ki bin 500 kişi tanı alıyorsa bunların içinden 75-80 kişi makineye bağlı hale gelecek anlamına geliyor. Makineye bağlı kişiler arasında vefat ihtimali çok daha fazla” ifadelerini kullandı.
 
AKTİF VAKALARIN YÜZDE 5’İ ENTÜBE
 
Türkiye’de şu anda aktif koronavirüs vaka sayısı 26 bin 425. İlhan’ın açıklamasındaki orana göre bu vakaların bin 321’i entübe durumda.
 
Sağlık Bakanlığı’nın 28 Temmuz’da son kez paylaştığı entübe hasta sayısı ise 403’tü. Aktif vaka sayısının 16 bin 421 olduğu 28 Temmuz’da entübe hastaların tüm hastalar içindeki oranı yüzde 2,4’tü. İlahn’ın açıklamasına göre ise oran bugün yüzde 5’e çıkmış durumda.
 
SALGININ EN YOĞUN YAŞANDIĞI GÜNLERİ AŞTI
 
Ayrıca İlhan’ın açıklamasıyla ortaya çıkan entübe hasta sayısı, salgının başından beri gerçekleşen en yüksek değeri oluşturdu. Daha önce en yüksek entübe hasta sayısı bin 87 kişiyle 14 Nisan’da kaydedilmişti. Bu tarihteki entübe hasta sayısının toplam hasta sayısına oranı ise yüzde 1,8’di.
 
ENTÜBE HASTA SAYISI NEDEN KALDIRILDI?
 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 29 Temmuz’da günlük tablodan kaldırılan entübe ve yoğun bakım hasta sayılarına ilişkin, “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu’nda, bundan sonra, salgın boyunca oluşan uluslararası standarda uygun olarak, ağır hasta sayısı da verilecek. Yeni ve toplam hasta sayısına ek olarak, seyir hakkında detaylı bilgi sunması için zatürre oranı gösterilecek” demişti.
 
'TTB açıkladıktan sonra Sağlık Bakanlığı verileri yok etti'
Ancak bilim insanları, bu verilerin paylaşılmamasına tepki göstermişti. Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman, o günlerde yaptığı açıklamalarda salgının seyrinin kötüye gittiğini belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın durumu saklama ihtiyacı duyduğunu belirtmişti.
 
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara da, bu verilerin paylaşılmasının neden durdurulduğunu bilmediğini açıklamıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR