Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİNİ YAPILARIN KUŞATTIĞI DEVLET
DİNİ YAPILARIN KUŞATTIĞI DEVLET
Sessiz kalmakla eleştirilen Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Nurullah takma isimli Eyüp Fatih Şağban’ın adını anmadan bir açıklama yaptı. Açıklamada “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir,denildi.
4 Eylül 2020, 21:15
 
Fatih Nurullah takma adıyla tüm Türkiye’nin tanıdığı Uşşaki tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban, Sakarya’nın Akyazı ilçesinde müritlerini ağırladığı yazlıkta 12 yaşındaki çocuğu defalarca taciz etti ve ortaya saçılan diyaloglar mide bulandırıcı iğrenç ötesiydi.
 
Türkiyenin kanayan yarası olan bu vakalara müslüman ve inanan bir toplum olmamızdan dolayı radikal önlemler alınmayıp hala olayların bir çoğu görmemezlikten geliniyor.
Bu konu hakkında çalışmalar yapmış deneyimli gazrteciler ve Akademisyenlere göre, Türkiye’de yasak olmalarına rağmen faaliyet göstermeyi sürdüren tarikatlar kendilerini siyasetin ana aktörleri olarak görüyor.
 
image
    
Sakarya’da 12 yaşında kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan tarikat lideri Fatih Nurullah, 2 Eylül’de tutuklandı.
 
Uşşaki tarikatı lideri olarak bilinen Eyyup Fatih Nurullah Şağban’ın çocuğa yönelik cinsel istismar suçlamasıyla tutuklanmasının ardından, tarikatlar ülke gündemine oturdu.
 
Tarikat lideri Fatih Nurullah’ın, AKP’li eski bakanlar Emrullah İşler ve Yalçın Akdoğan ile fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması, gözleri bir kez daha söz konusu dini yapılanmaların siyasetle ilişkisine çevirdi.
 
Sakarya’da 12 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan tarikat lideri Fatih Nurullah, 2 Eylül’de tutuklandı. Olaya ilişkin haberlere erişim engeli getirildi ancak tartışmalar bitmedi.
 
Kamuoyunda geniş yankı uyandıran iğrenç olayla ilgili bir tepki de Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan gelmiş; yapılan açıklamada, “Çocuk istismarıyla, masum yavrularımıza uzanan şeref yoksunu, hain ve zalim ellerle mücadele etmek hepimizin vazgeçilmez görevidir” denilmişti.
 
Sosyal medyada, #TarikatlarKapatılsın etiketiyle kampanya başlatıldı.
 
CHP hukuki düzenlemeye ihtiyaç olduğunu dile getirirken, İYİ Parti tarikatların tamamen kapatılmasını savunuyor. HDP ise tarikatların tolere edilmesine neden olarak siyasi iktidarla ilişkilerini gösteriyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR