Güzel ülkemiz için yazıyoruz - VOLKAN BOZKIR BM KURUL BAŞKANI OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/36221/volkan-bozkir-bm-kurul-baskani-oldu

 

VOLKAN BOZKIR BM KURUL BAŞKANI OLDU
VOLKAN BOZKIR BM KURUL BAŞKANI OLDU
Birleşmiş Milletler (BM) 75inci Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır, görevi devraldı.
15 Eylül 2020, 20:31
 
BM 75'inci Genel Kurul Başkanlığına seçilen Volkan Bozkır, BM Genel Merkezi’nde düzenlenen törende 74'üncü Genel Kurul Başkanı Tijjani Muhammad-Band'den görevi devraldı.
 
Volkan Bozkır, 75'inci yıl dönümü kutlayan Birleşmiş Milletlerin 75'inci Genel Kurul Başkanlığını yürütecek.
 
Dışişleri Bakanlığınca, Volkan Bozkır’ın Birleşmiş Milletler (BM) 75’inci Genel Kurul Başkanlığı için açıklama yapıldı. "Sayın Bozkır’ın, bu saygın sorumluluğu başarıyla yerine getireceğine inancımız tamdır" denildi.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bozkır’ın BM 75’inci Genel Kurul Başkanlığı görevini bugün New York’ta tertiplenecek resmi bir törenle görevi devraldığı bildirildi.
 
Genel Kurul Başkanlık makamına Türk Bayrağı’nın çekilmesi töreni yapılacaktır. Bayrağımız bir yıl süreyle BM bayrağı ile birlikte Genel Kurul Başkanlık makamında yer alacaktır.
 
image
 
Sayın Bozkır, BM sistemindeki bu önemli görevi örgütün 75’inci yıldönümüne denk gelen tarihi bir dönemde yürütecektir.
 
Sayın Bozkırın, bu saygın sorumluluğu başarıyla yerine getireceğine ve uluslararası diplomasinin içerisinde bulunduğu zorlu süreçte BM Genel Kuruluna ihtiyacı olan siyasi liderliği layıkıyla sağlayacağına inancımız tamdır" denildi.
 
VOLKAN BOZKIR KİMDİR?
 
Volkan Bozkır, 22 Kasım 1950’de doğdu. Türk hukukçu, diplomat, ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği eski Bakanı ve Başmüzakerecisi, İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı.
 
Volkan Bozkır’ın babasının adı Fethi, annesinin adı ise Sevgi’dir. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 1972 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığı’nda çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, 1987-1989 yılları arasında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın Dışişleri Danışmanlığını, 1989-1992 yılları arasında New York Başkonsolosluğu görevini ve 1992-1996 yılları arasında Dönemin Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Süleyman Demirel’in Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı görevlerini yürüttü. 1996-2000 yılları arasında Bükreş Büyükelçiliği, 2000-2003 yılları arasında Avrupa Birliği Siyasi İşlerden sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı, 2003-2005 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı müsteşar yardımcılığı ve 2005-2009 yılları arasında Büyükelçi unvanıyla Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliğinde bulundu.