Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MUCİZE AŞI İÇİN TÜRKİYE ÖNCELİK OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/36596/mucize-asi-icin-turkiye-oncelik-oldu

 

MUCİZE AŞI İÇİN TÜRKİYE ÖNCELİK OLDU
MUCİZE AŞI İÇİN TÜRKİYE ÖNCELİK OLDU
Prof. Dr. Şahin,müjdeyi verdi. “Sağlık Bakanlığı ile protokol sağlarsak 2021’in ilk üç ayında Türkiye’ye de aşı dozlarını getirmeye imkân olur. Türkiye için de yeterince aşı ayırmayı istiyoruz” dedi.
17 Kasım 2020, 10:51

 

Bütün dünyanın beklediği corona virüs aşısı ile ilgili son dakika haberleri peş peşe gelmeye devam ederken 2 Türk dünyanın umudu oldu.

Eşi Dr. Özlem Türeci'yle geliştirdiği koronavirüs aşısı ile tüm dünyanın umudu olan Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye’ye verilecek aşı için PFIZER'i devre dışı bırakıp Türkiye ile doğrudan masaya oturacak. 

image

Uğur Şahin'den koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklamalar geldi.

 2021 yılı bitmeden yaklaşık 1.5 milyar doz aşı üretileceğini söyleyen Prof. Dr. Şahin, “Sağlık Bakanlığı ile protokol sağlarsak 2021’in ilk üç ayında Türkiye’ye de aşı dozlarını getirmeye imkân olur.

Türkiye için yeterince aşı ayırmayı istiyoruz

Prof. Dr. Uğur Şahin, “2021’in ilk 3 ayı içinde Türkiye’ye aşı getirme imkânı olur. Sağlık Bakanlığı kaç doza ihtiyaç olduğunu ve zamanını bildirirse Türkiye için de yeterince aşı ayırmayı istiyoruz” dedi.image

PFİZER DEVRE DIŞI KALDI

Almanya'nın Mainz kentinde eşi Dr. Özlem Türeci'yle kurduğu BioNTech'in sahibi olan Prof. Dr. Uğur Şahin, geliştirdiği aşıda Türkiye ve Almanya'ya ayrıcalık tanıyağı haberi büyük heyecan  yarattı.
 
Prof. Şahin, aşının virüsün bulaşmasını da önleyeceğine inandığını söyledi. Şahin, aşının birden fazla şekilde virüse saldırdığını belirtti. Aşının etkinliğiyle ilgili bazı önemli soruların önümüzdeki haftalarda yanıtlanabileceğini söyleyen Şahin, "Aşının semptomsuz enfeksiyonları da durdurup durduramayacağı sorusunun yanıtı ise bir yılı bulabilir" dedi, ancak bu konuda çok iyimser olduğunu söyledi.
 
image
 
VİRÜSÜ YENECEĞİZ
 
Şahin, "Eğer soru, bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım 'evet' çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlanması büyük bir etki yaratacaktır" dedi. Deneme sonuçları açıklanıncaya kadar aşının bağışıklık sisteminde yeterince güçlü bir tepki tetikleyip tetiklemeyeceğinden emin olmadıklarını belirten Şahin, "Artık aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz" dedi.
 
Prof. Şahin, Türkiye ve Almanya ile doğrudan masaya oturup ortağı Pfizer'ı devre dışı bırakacak.

Şahin'in, Türkiye ve Almanya'ya bu şekilde ayrıcalık tanıdığı ve önümüzdeki günlerde bu iki ülkeye verilebilecek doz sayısını yapılacak görüşmelere göre belirlemesi bekleniyor bunun yanı sıra BioNTech'in, yaklaşık iki ay önce kimliği belirsiz bilgisayar korsanlarının siber saldırısına uğradığı ortaya çıktı. Ancak saldırıda BioNTech'in koruma önlemleri sayesinde bilgilerin çalınmadığı öğrenildi.