Güzel ülkemiz için yazıyoruz - AB İLE GERGİN SÜREÇ! Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/36612/ab-ile-gergin-surec

 

AB İLE GERGİN SÜREÇ!
AB İLE GERGİN SÜREÇ!
Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "Zaman tükeniyor. Türkiye ile ilişkilerimizde dönüm noktasına doğru yaklaşıyoruz" ifadesini kullandı.
19 Kasım 2020, 21:39
 
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, AB Dışişleri Bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Reuters’ta yer alan habere göre, Türkiye’nin Kıbrıs konusundaki yaklaşımlarının gerginliği artırdığını iddia eden Borrell, “Türkiye’nin açıklamaları ve eylemlerinin, Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı ve gerginliği daha da artırıcı olduğunu görüyoruz” dedi. Borrell açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
 
* Türkiye’nin davranışının Avrupa Birliği’lye ile ayrılığı artırdığını anlaması gerekli. Dışişleri bakanları böyle düşünüyor.
 
* Olumlu gündeme dönmek için Türkiye’nin yaklaşımını değiştirmesi gerek. Avrupa Birliği Konseyi gelecek ay hangi yönde devam edileceğine ilişkin yöne karar verecek.
 
* Zaman tükeniyor. Türkiye ile ilişkilerimizde dönüm noktasına doğru yaklaşıyoruz.
 
Aralık’ta yapılacak zirvede çıkacak kararların Türkiye’nin tutumuna bağlı olduğunu belirten Borrell, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de olumlu bir eylemde bulunmadığını ifade ederek bu durumun toplantıda ‘olumsuz gelişmeler’ olarak ele alındığını açıkladı.