Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PELİKAN KAVGASI ALEVLENİYOR
PELİKAN KAVGASI ALEVLENİYOR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal'dan '' Pelikan, yeni FETÖ'dür iddiası Selman Öğüt'ün sinir uçlarına dokundu.
21 Aralık 2020, 08:47
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKParti Ankara Milletvekili Aydın Ünal'ın 'Pelikan' oluşum ile ilgili yeni çıkışı, yine aynı ekiple anılan Selman Öğüt'ü kızdırdı.
 
image
 
Pelikan grubunun "yeni FETÖ'' olduğunu söyleyen Ünal, "Pelikan Örgütü, Cumhurbaşkanını savunan değil, onun arkasına saklanarak, Anayasal suç işlemeye kadar varan kirli işler çeviren bir örgüttür. Erdoğan ve AK Parti’yi paçasından tutup aşağı çekmektedir. Son hadiseler de bunu zaten ispat etmiştir." demişti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski metin yazarı Aydın Ünal'dan '' Pelikan, yeni FETÖ'dür iddiası Selman Öğüt'ün sinir uçlarına dokundu.
 
Selman Öğüt ise bunun üzerine yetkili mercileri "acilen harekete geçmeye" çağırdı. Ünal'ın sözleri için "Çok tehlikeli bir provokasyon!" diyen Öğüt, "Fetö kadar tehlikeli bir örgüt varmış! Anayasal suçlar işliyorlarmış! Cumhurbaşkanı da bu suçlara alet ediliyormuş! Devletin yetkili merciileri acilen harekete geçmeli! Suç uydurmak bir suçtur! Halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak suçtur!" ifadelerini kullandı.
 
image
 
PELİKAN OLUŞUMU NEDİR?
 
Kamuoyunun ilk olarak 1 Mayıs 2016'da adını duyduğu Pelikan Oluşumu , o dönem Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'na karşı sert ifadelerin yer aldığı 'Pelikan Bildirisi'ni yayınlamıştı. 'Pelikan Darbesi' olarak da anılan bildirinin yayımlanmasından günler sonra Davutoğlu istifa etmişti. 'Bosphorus Global' çatısı altında örgütlendikleri ileri sürülen Pelikancılar, Berat Albayrak'a verdikleri destekle biliniyor.
 
Sabah Gazetesinden Hilal Kaplan, eşi Boğaziçi Küresel İlişkiler Merkezi Başkanı Süheyb Öğüt, George Soros’la bağlantılı Açık Toplum Vakfı’nın eski başkanı Can Paker ve Ceyhan Aksoy gibi isimler Pelikan Oluşumunda yer alan  önde gelen isimler arasında yer aldığı iddia ediliyor.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3 Ağustos 2019'da Pelikan'ın merkezi olduğu iddia edilen Bosphorus Global'a ait yalıyı ziyareti tartışma yaratmıştı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR