Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALMANYA'DAN TÜRKİYE İÇİN AŞI HAZIR MÜJDESİ
ALMANYA'DAN TÜRKİYE İÇİN AŞI HAZIR MÜJDESİ
Türkiye'ye aşı göndermekten mutlu olacağını dile getiren Şahin, "Türkiye için yeterli doz depoladık. Nispeten hızlı teslimat yapılabilir." dedi.Şahin BioNTech'in geliştirdiği aşının adının Comirnaty olarak açıkladı
22 Aralık 2020, 10:56

 

Türkiye'ye aşı göndermekten mutlu olacağını dile getiren Şahin, "Türkiye için yeterli doz depoladık. Nispeten hızlı teslimat yapılabilir." dedi.

 Comirnaty adlı covid-19 aşısını geliştiren, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Türkiye ile aşı konusunda görüşmelerin sürdüğünü hatırlatarak, kısa süre içerisinde sözleşme imzalamanın mümkün olacağını düşündüğünü belirtti. Türkiye'ye aşı göndermekten mutlu olacağını dile getiren Şahin, "Türkiye için yeterli doz depoladık. Nispeten hızlı teslimat yapılabilir." dedi.

BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği aşının adı Comirnaty olarak açıklandı. 2020 yılı sonuna kadar 50 milyon 2021 yılı sonuna kadar da 1 milyar 300 milyon doz aşının piyasaya sürülmesi hedefleniyor.          

            image

Prof. Dr. Uğur Şahin, İngiltere'de yeni tip koronavirüsün daha hızlı yayılan türünün ortaya çıkmasına ilişkin geçmiş mutasyonları hep takip ettiklerini ve bu konuda bir sıkıntı görmediklerini söyledi.
 
Türkiye'de akrabalarının olduğunu ve zaman zaman onlarla görüştüğünü anlatan Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Elbette hepsi gururlu ve iyi dileklerde bulunuyor ve heyecan duyuyorlar. Bunu çok güzel buluyorum. Türkiye'den ve Almanya'da yaşayan Türklerden harika mesajlar aldım. Bunları çok güzel buluyorum. Hepsi çok gurur duyuyor. Ne hissettiklerini anlıyorum. Ne yazık ki sadece çok azına cevap verebiliyorum. Hepsine teşekkürlerimi iletin. Başkası bir şeyler başardığında biz Türkler onlarla mutlu olduğumuzu da hissediyorum. Bu her zaman iyi."
 
Şahin, "Almanya'da entegrasyon konusunda örnek olarak görülüyorsunuz. Kendinizi rol model olarak görüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Hayır. Üniversiteye gittiğim için şanslıydım. Bazı şeyleri iyi yapabildiğim için şanslıyım. Harika insanlarla olduğum için şanslıyım. Her insanın bir rol model olduğuna inanıyorum. Görevinin ve yeteneklerinin arkasından giden, başkalarına saygılı davranan, ebeveynlerine saygı duyan herkes rol modeldir. Her insanın yapması gereken neyse onu yapıyorum." ifadesini kullandı.
 
Gençlere de tavsiyelerde bulunan Şahin, "Ben sadece yaptığımı tavsiye edebilirim. Her zaman kendimi iki şeylere yönlendirdim. Bilime olan sevgimle ve meraklı olmakla. Her zaman bir şeylerin nasıl işlediğini anlamaya çalışıyorum. İnsanlara neyi sevdiklerini bulmalarını, kariyerini düşünmelerini tavsiye edebilirim.
 
Ben tıp okudum, doktor ve profesör oldum ancak hiçbir zaman kariyerimle ilgilenmedim. Bir şeyi 10 bin kere de yapsanız bunu canınız sıkılmadan yapmanız önemli. Beni yönlendiren şey de insanlara yardım etmek. Önemli olan ve yönü belirleyen aydınlanma bu. İki şeyi birleştirirseniz güzel bir şey ortaya çıkabilir." şeklinde konuştu.
 
image
 
"Nobel konusunda yorum yapamam"
 
Şahin, Nobel Ödülü'ne aday gösterilebileceğine ilişkin değerlendirmeler konusunda yorum yapamayacağını belirterek, "Başka kişilerin karar verdiği bilimsel ödül olduğu için bununla ilgili bir yorum doğru değil. Benim için şu anda önemli olan başarmaya çalıştığımız şeyi gelecek yıl gerçekten başarmak. Ardından ondan sonraki yıl başarmak istediğimizi gerçekleştirmek. Farkı yaratmayı başarırsanız, bir şekilde takdir edilirsiniz. Bu konuyu düşünmüyorum. Takdir her zaman sonradan gelir." dedi.
 
Uğur Şahin, kanser araştırmalarını da sürdürmeye devam edeceklerini dile getirerek, "Her gün kanser araştırmalarıyla ilgili çalışıyoruz." dedi.
 
Aşı karşıtlarıyla ilgili de aşıya güven duymayanları aydınlatmak ve şeffaf şekilde bilgilendirmek gerektiğini söyleyen Şahin, "Bunu yapmamız lazım. Yanlış bilgileri çürütmek ve sabırlı olmak zorundayız. Ardından bu düzelecektir." diye konuştu.
 
Memleketi İskenderun'a 30 yıldan beri gitmediğini anlatan Şahin, İskenderun'da akrabalarının kalmadığını, hepsinin Mersin'de, Ankara'da veya İstanbul'da yaşadığını söyledi.
 
Şahin, İskenderun'da küçük bir evleri olduğunu, şimdi orada çocukken geçirdiği vakti hatırladığını kaydetti.
 
Sosyal medyada kendi fotoğrafı gibi paylaşılan fotoğrafların gerçek olmadığını vurgulayan Şahin, yalnızca İskenderun'daki evin olduğu fotoğrafın doğru olduğunu belirtti.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR