Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOĞAZİÇİ KAYYUM REKTÖR İSTEMİYOR.
BOĞAZİÇİ KAYYUM REKTÖR İSTEMİYOR.
Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne daha önce AKP’de birçok görev alan ve 2015’te İstanbul 1’inci Bölge’den milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’yu atamasını protesto etmek isteyen öğrenciler üniversite önünde bir araya geldi.Rektör polisi çağırdı.
4 Ocak 2021, 22:37
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler Erdoğan tarafından dışarından rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto etti.
 
İntihalci rektör istemiyoruz”, “Üniversiteler bizimdir” , “Kayyum rektör istemiyoruz” sloganları atan öğrenciler, Özgür üniversiteler yaratacaklarının altını çizdi. 
 
image
 
Boğaziçi Üniversitesi’ne İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve ODTÜ öğrencileri de destek verdi.
 
Protesto için toplanan öğrencilere polis müdahalede bulundu.Bazı öğrenciler polisler tarafından yerde sürüklenerek gözaltına alındılar.
 
image
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha önce AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak ataması tepkilere neden oldu, polis,öğrenci gerginliğine yol açtı.
 
Binleri aşan öğrenci ve akademisyen, üniversite Boğaziçi Üniversitesi kampüsünde eylem yaptı. Melih Bulu protestosunda "Kayyum istemiyoruz"sloganları yükseldi.
 
image
 
Boğaziçi Üniversitesi Öğrencileri, kayyum rektör Melih Bulu'nun protestoya müdahale etmeleri için  polis çağırmasına rağmen kabalık şekilde Güney Kampüs kapısı önünde sloganlarla toplandı, öğrenciler "Homofobik rektör istemiyoruz!" sloganı attı.
 
image
 
Öğrenciler Güney Kampüsü'ne giremesin diye polis kapıya kelepçe taktı
 
Polis üniversite kapısına kelepçe taktı,öğrencileri sürükledi, üniversite kapısında akademik cübbe çiğnedi. Protesto yapanlara dört bir yandan tomalarla müdahale eden polislere karşı öğrenciler alanı terketmedi.
 
image
 
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yarın derslerin boykot edileceğini, Çarşamba günü yeniden eylem yapılacağını açıkladı
 
Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektörü Melih Bulu'nun atanmasını protesto etmek için  akademisyenler bir araya geldiler. 
 
image
 
Boğaziçi öğretim üyelerinden rektör tepkisi: Kabul etmiyoruz
 
Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri üniversiteye yapılan rektör atamasına tepki gösterdi. Açıklamada, rektörün atama yerine seçimle gelmesi gerektiği belirtildi.
 
Atamaya Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin ardından üniversitede görev yapan öğretim üyeleri de tepki gösterdi. Öğretim üyeleri, "Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!" başlıklı açıklamalarında, "1 Ocak 2021 gece yarısı, 1980’lerin askerî vesayet rejiminden sonra ilk kez üniversitemize kurum dışından bir rektör atanmıştır. Bu durum 2016’dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz" ifadesine yer verdi.
 
Üniversite senatosunun 2012 yılında kabul ettiği ilkeleri hatırlatan öğretim üyeleri bunları şöyle sıraladı:
 
"1. Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir.
2. Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş̧kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir.
3. Üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaştırılarak belirlemesi, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır. Üniversitemizin tüm bileşenleri ile birlikte bu ilkelerin takipçisiyiz."
 
Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanmasına üniversite öğrencileri de sosyal medya vasıtasıyla tepki göstermişti. Twitter'da #KayyumRektörİstemiyoruz etiketiyle çok sayıda paylaşım yapılmıştı.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR