Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BREZİLYA 'DAN SİNOVAC AÇIKLAMASI
BREZİLYA 'DAN SİNOVAC AÇIKLAMASI
Türkiye'nin 50 milyon doz satın aldığı ve Faz-3 çalışmaları devam eden Çin menşeli Sinovac şirketinin CoronaVac aşısının Brezilya'daki Faz-3 deneme sonuçlarında etkinlik oranının 78 olduğu açıkladı.
7 Ocak 2021, 21:33

 

Reuters'a konuşan, Brezilya Çinli ilaç şirketi Sinavac Biotech'in geliştirdiği, Türkiye'de de deneyleri yapılan "CoronaVac" isimli yeni tip Coronavirüs (Covid-19) aşı adayının insanlar üzerinde yapılan Faz-3 deneylerinde çıkan sonuçlara göre koruyuculuk oranının yüzde 78 olduğunu açıkladı. 

Sonuçlar henüz kamuoyuyla paylaşılmadığı için ismini vermeden konuşan kaynak, “Bu durum, aşının Güney Amerika'nın en büyük ülkesi olan Brezilya'da düzenleyici kurumdan onay almasına bir adım daha yaklaştırdı" dedi.

image

Bakan Koca, koruyuculuğunun yüzde 91,25 oranında olduğunu açıklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 50 milyon doz almak için anlaştığı Sinovac'ın Coronavirüs aşısının koruyuculuğunun yüzde 91,25 oranında olduğunu ve ilk aşamada yaklaşık 9 milyon kişiye yapılacağını söylemişti.

Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da sırasıyla en fazla Covid-19 vakasına sahip olan Brezilya ve Endonezya, bu ay CoronaVac aşısını kullanmaya hazırlanıyor.

Reuters’ın aktardığına göre, CoronaVac'ın etkinlik oranı, Moderna Inc veya Pfizer Inc ve ortağı BioNTech SE'nin yüzde 90'dan fazla etkili aşılarından daha düşük olsa da taşınması daha kolay ve normal buzdolabı sıcaklıklarında saklanabiliyor. 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR