Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KABE FOTOĞRAFINA HAKARET TUTUKLAMALARI!
KABE FOTOĞRAFINA HAKARET TUTUKLAMALARI!
Boğaziçi Üniversitesi rektör ataması protestoları sırasında yapılan eylemler sonrası gergin süreç devam ediyor.Üniversitenin güney kampüsünde açılan sergide yerde bulunan Kabe resimi, bazı Twitter hesapları ve hükümete yakın medya kuruluşlarında din düşmanlığı olarak yansıtılıp öğrenciler hedef gösterilmişti., Diyanet tarafından da açıklama yapılıp yasal yollara başvurulacağı belirtilmişti.
31 Ocak 2021, 10:06
 
2 öğrenci Kabe resimi yüzünden tutuklandı
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde bazı özel güvenlik görevllerinin Kabe fotoğrafının yere serilmesi iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada 2 öğrenci, tutuklama talebiyle sevk edildikleri nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.
 
Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrencilerin atanan rektör Melih Bulu'yu protestoları sırasında açtıkları sergiye ilişkin dün soruşturma başlatılmıştı.
 
Kabe fotoğrafının yere konmasıyla ilgili soruşturmada D.D., S.N.B., H.K., R.Ö. ve S.C.U.'nun 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' suçlamasıyla gözaltına alındığı duyurulmuştu. Soruşturmada adı geçen iki kişinin daha arandığı belirtilmişti.
 
Gözaltına alınan öğrencilerden R.Ö. savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, diğer dört kişi sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.
 
Savcılık sorgusunun ardından iki kişi tutuklama istemiyle, iki kişi de ev hapsi talebiyle mahkemeye sevk edildi. Başsavcılıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
 
"Şüphelilerin ifadelerinin alınmasının ardından halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama suçundan 2 şüphelinin tutuklanması, 2 şüpheliye ise konutunu terketmeme adli kontrolü uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine talepte bulunulmuştur.
 
"Ayrıca LGBTİ+ isimli Çalışma kulübünün odasında arama kararına istinaden yapılan aramada PKK terör örgütüne ait örgütsel doküman ele geçirilmiş olup Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen bir soruşturma daha başlatılmıştır. Her iki soruşturma da titizlikle yürütülmektedir." denildi
 
Çağdaş Hukukçular Derneği'nin aktardığına göre nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, iki kişinin tutuklanmasına, iki kişinin de ev hapsine karar verdi.
 
Boğaziçi Dayanışması'ndan açıklama
Boğaziçi Dayanışması'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Haklarında tutuklama kararı verilen arkadaşlarımızdan mesaj var. Mücadeleye devam edeceğiz, arkadaşlarımızı geri alacağız! Onların da dediği gibi" ifadelerine yer verildi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR