Güzel ülkemiz için yazıyoruz - O GENERALİN APOLETLERİ SÖKÜLDÜ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/gundem/37010/o-generalin-apoletleri-sokuldu

 

O GENERALİN APOLETLERİ SÖKÜLDÜ
O GENERALİN APOLETLERİ SÖKÜLDÜ
FETÖ'den gözaltına alınınca itirafçı olan emekli Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy’un rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürüldü.
12 Şubat 2021, 10:41
 
 
Tuğgeneral Serdar Atasoy'un apoletleri söküldü
 
 
15 Temmuz ihaneti sırasında Bangladeş’te ‘albay’ rütbesiyle askeri ataşe olan Serdar Atasoy, FETÖ’cü şüphesiyle merkeze çekilmesine rağmen basamakları peş peşe tırmanıp tuğgeneral olmuştu.
 
2. Ordu’da ‘Harekât Başkanı’, 5 Ağustos 2020’de Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanı yapılan, FETÖ’nün ‘Cumhurbaşkanına yaver olacaklar’ listesinde de olan Atasoy'a 27 Ocak’ta gözaltı kararı verilmişti.
 
FETÖ'den gözaltına alınınca itirafçı olan emekli Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat eski Başkanı Emekli Tuğgeneral Serdar Atasoy’un rütbeleri sökülerek er statüsüne düşürüldü. Atasoy ifadesinde, 1996'da Tuzla Piyade Okulu'ndaki eğitimden sonra teğmen olduğunu, apoletlerini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Altunizade'deki FEM Dershanesi'nin üst katında taktığını anlatmıştı.
 
     image
 
İtirafçı olan FETÖ'cü albayın ifadesi manşetlere taşımıştı. ,
 
Soruşturmada gözaltına alınıp itirafçı olduktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan tuğgeneral Atasoy'un rütbesi sökülerek er statüsüne düşürüldü.
 
Piyade kurmay albay rütbesindeyken 30 Ağustos 2020 Yüksek Askeri Şura kararıyla tuğgeneralliğe terfi ettirilen Serdar Atasoy, ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığına atandı. Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet birimlerinin çalışması sonucunda FETÖ ile irtibatı tespit edilen Atasoy, bu göreve başlamadan kısa süre önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Başkanlığı, daha sonra da 4. Kolordu Komutanlığı emrine verildi, ardından emekliye ayrıldı.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nun talimatıyla, 27 Ocak'ta gözaltına alınan Atasoy, "etkin pişmanlık"tan yararlanarak FETÖ içinde "Servet" kod adını kullandığını, kurmaylık sınav sorularının örgüt tarafından kendisine verildiğini ve teğmen rütbesini örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in taktığını itiraf etti.
 
Adli soruşturmanın başlamasının ardından Atasoy hakkında yürütülen idari soruşturma kapsamında, Milli Savunma Bakanının onayı ile rütbesi sökülerek, er statüsüne düşürüldü ve askeri kimlik kartı geri alındı.
 
Mahrem imamlarla ankesörlü telefondan irtibat kurduğunu itiraf etmişti.
 
Savcılıktaki ifadesinde mahrem imamlarla ankesörlü telefonlardan iletişime geçip örgütsel toplantılar yaptıklarını anlatan Atasoy, çok sayıda operasyonel hat kullandığını da itiraf etmişti. Atasoy, 2006-2014 yılları arasında görev yaptığı Kars, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde örgütün 4 farklı mahrem imamıyla ankesörlü telefonla irtibat sağladığını ayrıca mahrem imamların kullandığı "patates hat" olarak bilinen operasyonel telefonlarla görüştüklerini belirtmişti.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ soruşturmasında itirafçı olan ve adli kontrolle serbest bırakılan emekli tuğgeneral Serdar Atasoy, rütbesini FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in taktığını, örgütün kurmaylık sınav sorularını kendisine verdiğini anlatmıştı.
 
15 Temmuz darbe girişiminden, o dönem görevli olduğu Bangladeş’te 02.30 sıralarında (TSİ 23.30) haberi olduğunu iddia eden Serdar Atasoy’un WhatsApp yazışmaları ortaya çıktı. O gece WhatsApp’tan attığı mesajlar, Atasoy’un “Darbe girişiminden gece haberim oldu” ifadesi çöpe atıldı.
 
Atasoy, ifadesinde “15 Temmuz günü Bangladeş’in resmi tatil günü olduğu için, Büyükelçilik personeli olarak piknik faaliyeti yapmıştık. Bu faaliyetten sonra evime geldim. Bangladeş saatine göre saat 24.00 sıralarında yattım. Saat 02.30 sıralarında idare ataşem denizci Başçavuş Yasin Özçam’ın telefonuyla uyandım. Darbe olduğunu söyledi, ben Bangladeş’te olduğunu zannettim. Konuşmamızdan sonra darbe girişiminin Türkiye’de olduğunu anladım” demişti.
 
Hakkındaki birçok tespitin dikkate alınmayarak dosyasının kapatıldığı anlaşılan karara göre Atasoy ile ilgili Kars Başsavcılığı'nın ankesörlü görüşme yaptığına ilişkin tespitinin delil sayılmadığı anlaşıldı.
 
Karara göre Atasoy'un ismi, darbeci general Cemil Turhan'dan ele geçirilen ‘Cumhurbaşkanı başyaver aday havuzu' listesindeki 139 kişi arasında 10. sırada yer alıyordu. Emniyetin “Özellikle FETÖ'cüler seçiliyor” uyarısı da dava açmaya yeterli görülmemiş..
 
CEVAPSIZ SORULAR ÜLKESİ OLMAYALIM
 
2020 yılında yapılan YAŞ ile tuğgenerallik rütbesine yükseltilen Serdar Atasoy, teğmenlik rütbesinin kendisine FETÖ elebaşı Gülen tarafından takıldığını itiaf etti. Merak edilen bir konu olan Serdar Atasoy bugüne kadar istihbaratın radarından nasıl kaçtı?
 
Atasoy'un, FETÖ soruşturmasında 2017 yılında Erzincan'da gözaltına alınıp savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldığı ve tuğgeneralliğe yükseltildiği 2020 yılı Yüksek Askeri Şûra toplantısında gündeme gelmedi mi?
 
Atasoy'la hakkında FETÖ soruşturması dosyasında yer aldıysa buna rağmen nasıl terfi ettirilerek Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevine atandı?
 
Atasoy istihbaratın radarından kaçmayı nasıl başardı?
 
28 YIL AKTİF ÖRGÜTTE KALDIĞINI İTİRAF ETTİ
 
Ankara Terörle Mücadele Şubesinde ifade veren Atasoy, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini belirterek FETÖ içinde "Servet" kod adını kullandığını, kurmaylık sınav sorularının örgüt tarafından kendisine verildiğini ve teğmen rütbesini örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in taktığını itiraf etti.
 
Atasoy ifadesinde "FETÖ ile 1988'de İzmir Atatürk Lisesi'nde yatılı okurken tanıştım. Lise yıllarında gittiğim FETÖ evlerinde Yavuz kod adlı isimli mahrem abisi tarafından iki arkadaşımla birlikte Harp Okulu sınavlarına çalıştırıldım. Sınavda çıkacağı belirtilen sorular, test şeklinde örgüt abileri tarafından çözdürüldü. FETÖ'den ihraç edilen albay İskender Girgin ve kara pilot albay Erdal Başlar ile Harp Okulu'na girdim. 28 yıl boyunca örgütte kaldım. 1996'da Tuzla Piyade Okulu'ndaki eğitimden sonra teğmen oldum. Fetullah Gülen ile Altunizade'deki FEM Dershanesi'nin üst katında tanıştım. Teğmen rütbemi Gülen taktı, elini öptüm" dedi.
 
Şeffaf Gazete