Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GERGERLİOĞLU ''HAKKIMI ARAYACAĞIM''
GERGERLİOĞLU ''HAKKIMI ARAYACAĞIM''
Milletvekilliği düşürülen ve çarşamba gününden bu yana TBMM'den ayrılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu bu sabah TBMM binası içinde abdes aldığı alanda kalabalık bir güvenlik ekibi ile gözaltına alınmışdı.TBMM’de sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’nin beşinci gününde tuvalete giderken gözaltına alınan HDP’li Gergerlioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı.
21 Mart 2021, 18:35

 

Milletvekilliği düşürülen ve çarşamba gününden bu yana TBMM'den ayrılmayan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu bu sabah TBMM binası içinde abdes aldığı alanda kalabalık bir güvenlik ekibi ile gözaltına alınmışdı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gergerlioğlu'nun hakkında açılan yeni bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığını duyurduktatan sonra haber ABD ,AB ve uluslararası basında büyük yankı yaptı.

İfadesinin alınmasından sonra serbest bırakılan Gergerlioğlu, hukuka aykırı olarak gözaltına alındığı için davacı ve şikayetçi olduğunu açıkladı.

Devlet Bahçeli Gergerlioğlu'nun Meclis'ten çıkarılmasını istemişti.

‘Terör propagandası yapmak' iddiasıyla 2 yıl hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki karar 17 Mart Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu'nda okundu.
 
Kararın okunmasıyla milletvekilliği düşen Gergerlioğlu ise, Genel Kurul salonunu terk etmedi. Akşam saatlerinde kendisine destek veren HDP’li diğer vekillerle birlikte salondan çıkan Gergerlioğlu, HDP grup odasına geçti.image
 
LAVABODA GÖZALTINA ALINDI, 
 
O günden bu yana eylemini sürdürerek Meclis’ten ayrılmayan Gergerlioğlu, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. İddiaya göre Gergerlioğlu abdest almak üzere grup odasını terk ettiğinde, polis tarafından lavaboda gözaltına alındı. Meclis’ten çıkarılan Gergerlioğlu, sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi.
 
Daha sonra Kavaklıdere Karakolu’na götürülen Gergerlioğlu ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. Saat 13.00 gibi serbest bırakılan ve  “Nerede kalmıştık?” mesajı paylaşan Gergerlioğlu’nun Ankara’daki Nevruz kutlamasına katılacağı öğrenildi.
 
“NAMAZI KARAKOLDA KILARSIN”
 
TBMM’de sürdürdüğü ‘Adalet Nöbeti’nin beşinci gününde tuvalete giderken gözaltına alınan HDP’li Gergerlioğlu’nun ifadesi ortaya çıktı. Gergerlioğlu, polislere namazını kılmak ve üstünü değiştirmek için talepte bulunduğunu hatırlattı, "Kendimi ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edildi, darp edildim" dedi.
 
Gözaltı sürecini takip eden isimlerden HDP Milletvekili Avukat Filiz Kerestecioğlu, Gergerlioğlu’nun ifadesinin bu kısmının tutanaktan çıkarılmak istendiğini öne sürdü. Gergerlioğlu ifadesinde şunları dile getirdi:
 
* Sabah tuvalete gidip daha sonra ellerimi yıkamak için çıktığımda orada bir kısım Meclis polisinin beklemekte olduğunu gördüm. Elimi yıkadım ve abdest aldım.
 
* Polislere sabah namazını kılmak istediğimi ondan sonra giyinerek işlem yapabileceklerini söyledim. Dar olan sabah namazı vakti ile biran önce namazımı kılmak istedim ve üzerimi giymek istediğimi ifade ettim.
 
* ‘Karakolda kılarsınız’ dediler. Karakola kadar sabah namazı vaktinin geçeceğini ve kılamayacağımı söyledim. Ancak izin vermeyip koluma hızlıca girerek beni koşar adım götürmeye başladılar.
 
ÜZERİMDE PİJAMA, AYAĞIMDA TERLİK VARDI
 
* Elbiselerimi ve ayakkabılarımı giyemeyerek terliklerimle çıkmak zorunda kaldım. Beni çekiştirdiler asansörden indiğimizde merdiven tırabzanlarını tutarak “ne yapıyorsunuz” dedim. buna rağmen güç kullanarak beni ekip otosuna bindirdiler. Üzerimde pijama ve ayağımda terlik varken bu yapıldı.
 
* Sanırım kamuoyuna uygunsuz bir görüntümün servis edilmesi için özellikle yapıldı. ayrıca ibadet özgürlüğüm de ihlal edildi. Güç kullanımı sırasında sol ön kolumda ekimozlar oluşmuştur. Boynumda kas ağrıları vardır. Olayın sıcaklığı geçtikten sonra ki hissettiğim parmağımı bükmekte zorlandığım doktor raporunda yoktur.
 
* Kendimi orada ifade etme özgürlüğüm ve ibadet özgürlüğüm ihlal edilmiştir. Güç kullanmak suretiyle darp edildim. Ceza hukuku açısından hiç bir suçlamayı kabul etmiyorum. Yaptığım fiiller ve sözler hukuka aykırı değildir. Ayrıca hukuka aykırı olarak yakalanmam yapıldığı için davacı ve şikayetçiyim.
 
“MİLLETİN MECLİSİNDE NEDEN BULUNDUĞUM SORULUYOR”
 
TBMM’de gözaltına alınan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’na Meclis’te beklemesine dair sorular yöneltildi. Gergerlioğlu, “Ne üzücü ki milletin meclisinde neden bulunduğum sorulmaktadır” diyerek tepki gösterdi.
 
İfade tutanağında Gergerlioğlu’na polisin “17.03.2021 tarihinden itibaren T.B.M.M’de gece gündüz dahil olmak üzere kalmaya devam ettiğiniz ve ayrılmadığınız hususundaki iddialar ile ilgili söylemek istediklerini nedir?” sorusu yöneltildiği görüldü.
 
Buna Gergerlioğlu “Evet o tarihten itibaren HDP Grup toplantı bölümünde kaldım, gecem ve gündüzüm orada geçti oradan ayrılmadım. Bana yapılan haksızlığa karşı kamuoyunu bilgilendirmek için meşru hakkımı kullandım” diye yanıt verdi.
 
Devamında ise polisler “T.B.M.M’de milletvekilliğiniz düşmesine rağmen kalmaya devam ederek buradan sosyal medya üzerinden canlı yayınlar ve video paylaşımları yaptığınız yönündeki iddialar ile ilgili söyleyecekleriniz nelerdir?” sorusunu yöneltti. Gergerlioğlu şu yanıtı verdi:
 
* Milletin Meclisinde milletin bir ferdinin bulunması suç mudur? Milletin meclisinde milletin ferdinin bulunması suçu mu uyduruldu. TBMM demokrasinin beşiği, milletin temsiliyet yeridir.
 
* Eski bir milletvekili ve bir vatandaş olarak TBMM bulunmam açıklamalar yapmamdan daha doğal bir şey olamaz. Anayasamız ifade özgürlüğünü tanır ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi bunun bir vatandaş için en geniş halini sunar.
 
* Esas olan vatandaşların özgürlüğü hakkı ve hukukudur. 83 milyon kişinin sorunları halletmek için başvuracağı yer TBMM’dir ve ne üzücü ki milletin meclisinde neden bulunduğum bana sorulmaktadır.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR