Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İZMİR'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ
İZMİR'DE EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ
İzmir Foça'da askeri eğitim uçağı düştü. Hava Kuvvetleri'ne pilot yetiştiren Çiğli'deki üsten kalkan eğitim uçağındaki biri albay, diğeri yarbay rütbesindeki iki pilotu balıkçılar kurtardı. Uçak açık denizde sulara gömüldü.
9 Nisan 2021, 11:17
 
 
Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir uçak daha düştü. Çarşamba günü Konya’da Türk Yıldızları ekibindeki F-5 uçağı düşmüş ve Yüzbaşı Burak Gençcelep şehit olmuştu.
 
Bu kazadan iki gün sonra İzmir Foça’da bir eğitim uçağının düştüğü haberi geldi. İzmir Foça’da düşen KT-1 model eğitim uçağında bulunan iki pilot, fırlatma mekanizmasını kullanarak uçaktan atlayarak kurtulmayı başardı.
 
Fırlatma koltuğundaki paraşüt sayesinde sağ olarak denize inen pilotlar Yarbay Hakan Er Yılmaz ve Albay Ahmet Kendir’in yardımına çevredeki balıkçılar koştu. İki askeri teknelerine alan balıkçılara ilk müdahale kıyıda yapıldı.
 
image
 
MSB AÇIKLAMA YAPTI
 
Milli Savunma Bakanlığı düşen uçaktan iki pilotun sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.
 
MSB’nin açıklaması şöyle:
“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1 tipi uçağımız, eğitim uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir sebeple Foça açıklarında denize düşerek kaza kırıma uğradı. Derhal başlatılan arama-kurtarma çalışması ile 2 pilotumuz sağ olarak kurtarıldı.”
 
İzmir Valiliği’nden yapılan açıklama ise şöyle:
“İzmir'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığımızda görev yapan KT-1T eğitim uçağı, bugün saat 10.40 sularında, henüz belirlenemeyen bir sebeple, Foça ilçemizin Orak Adası-İngiliz burnu açıklarında, denize düşerek kaza kırıma uğramıştır. Uçaktan atlayan 2 pilotumuz sağ olarak kurtarılmıştır”.
 
HER İKİSİNİN DE SAĞLIĞI İYİ
 
Pilot Albay Ahmet Kendir Foça Komando Okulu’ndaki pistten havalanan helikopterle Yarbay Hakan Eryılmaz’ın tedaviye alındığı Ege Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Her iki pilotun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.
 
HELİKOPTERLİ KORVET BÖLGEDE
 
İzmir’in Foça ilçesi açıklarında askeri eğitim uçağının denize düştüğü bölgeye üzerinde helikopter konuşlu bir korvet sevk edildi. Uçağın enkazıyla ilgili ekiplerin çalışmaları sürüyor.
 
MSB: MOTOR ARIZASI 
 
Milli Savunma Bakanlığı’nca İzmir’de eğitim uçuşu yapan uçağın kaza kırıma uğramasına ilişkin ikinci bir açıklama yapıldı:
 
“Elde edilen ilk bilgilere göre Foça'da denize düşen KT-1 uçağımızın motor arızası nedeniyle kaza kırıma uğradığı tespit edilmiştir. Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren; Hava Kuvvetlerimizden 1 adet arama kurtarma helikopteri, Deniz Kuvvetlerimizden arama kurtarma helikopteri ve insansız hava aracı, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 3 sahil güvenlik botu ile arama kurtarma uçağı görevlendirilmiştir. Kazada sağ kurtarılan 2 pilotumuzun durumu iyidir ve hastanede tedavilerine başlanmıştır. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır. Bölgede arama-kurtarma çalışmalarına destek sağlayan balıkçılarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”
 
ADAY PİLOTLARA İLK UÇUŞ EĞİTİMİ VERİLEN UÇAK
 
İzmir Çiğli’deki 2. Ana Jet Üs Komutanlığı, Hava Kuvvetleri’nde pilot adayı subayların ilk uçuş eğitimi aldıkları birlik. Düşen KT-1 uçağı da, Çiğli’deki 121. Filo’daki aday pilotların ilk uçuş eğitimi aldıkları uçaklar. KT-1’de başarılı olan adaylar jet eğitimine alınıyor.
 
Kazadan yaralı kurtulan albay ve yarbayın rutin aday pilot eğitim görevi dışında bir görevle kalktıkları belirtiliyor.
 
İKİ GÜN ARAYLA İKİNCİ UÇAK KAZASI
 
Önceki gün Konya’da şehit olan Türk Yıldızları’ndan Yüzbaşı Burak Gençcelep de geçtiğimiz Eylül ayına kadar bu birlikte öğretmen pilot olarak görev yapıyordu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR