Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BATAKLIK OPERASYONU NEDİR ?
BATAKLIK OPERASYONU NEDİR ?
Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu' diye lanse edilen Bataklık operasyonunda 11 aydır iddianame hazırlanmadı. Soruşturma ise uyuşturucu değil, kara paradan yürütülüyor.
24 Mayıs 2021, 10:18
 
 
'Bataklık' adı verilen operasyon, Sedat Peker'in açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi.
 
Peker, 'cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu' denilen operasyonda ortada yarım kilo dahi uyuşturucu olmadığını söylerken, soruşturmanın, 70 milyon TL civarındaki mevduat ve 21 milyon TL değerinde dövizi de içeren kara para soruşturması şeklinde yürütüldüğü ortaya çıktı.
 
Peker'in açıklamalarıyla, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun oğlu Engin Soylu'nun ismi de operasyona karışmıştı. Peker, Engin Soylu için, "Engin buna (tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan Yeniköy Motors’un sahibi Nevzat Kaya) diyor ki, 5 milyon dolar verirsen seni bu dosyanın içinden çıkarabiliriz" demişti.
 
image
 
Cumhuriyet'ten Tuğba Özer'in haberine göre 11 aydır iddianamesi hazırlanmayan operasyonun soruşturmasında gizlilik kararı bulunuyor. Kaya’nın avukatı Emrah Güner ise “Savcılık bize de bilgi vermiyor, süreci basından takip ediyoruz” diyor.
 
11 İLDE OPERASYON YAPILMIŞTI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 30 Haziran 2020 tarihinde 11 ilde 'Bataklık' adı verilen operasyonda 85’i ev, 25’i işyeri olmak üzere toplam 110 ayrı adrese eşzamanlı baskın yapıldı. Aralarında uyuşturucu kaçakçılığından hükümlü Nejat Daş ve Çetin Gören’in de bulunduğu 74 kişi gözaltına alındı. 70 milyon TL civarındaki mevduat ile 21 milyon TL değerinde döviz, Türk Lirası, altın, mücevher ve ziynet eşyası, 281 adet tapu, 31 adet tabanca, 32 adet bilgisayar ve 21 adet lüks otomobile el konuldu.
 
image
 
SOYLU: EVET, ESRAR YAKALAMADIK
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, geçen günlerde TRT ekranlarından yaptığı açıklamada, operasyonda Peker’in de iddia ettiği gibi uyuşturucu yakalanmadığını teyit etti, “Esrar yakalamadık, suç geliri yakaladık. İşin başındayız şu anda. Soruşturma sürüyor. 2 milyarlık mal varlığı  ve para, 17 şirkete kayyum ama bunu 10 ile çarpın. Turpun büyüğü heybede” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR